Granskott, vårbrodd och tjärdoft : om kärleken till det vilda nordiska köket
Format
Inbunden, öppen rygg
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2022-09-07
Förlag
Carlsson
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
640 g
SAB
Qca
ISBN
9789189065406

Granskott, vårbrodd och tjärdoft : om kärleken till det vilda nordiska köket

Inbunden, öppen rygg,  Svenska, 2022-09-07
347
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ett enda långt kärleksbrev om smaker fångade i skog och mark, den vilda gastronomins rike. Syrliga, beska eller med en stillnad doft av kumarin - från de 250 ätliga vilda växterna och svamparna. Följ med, prova att skaffa, tillaga, a ta dem. Bli del av en högaktuell matlagningskonst. Viktigare än på länge i en föränderlig värld, där klimat- och miljöförändringar påminner oss om existensens gränser på en rund, liten jord mitt i den oändliga rymden.

Såhär gör vi. På den jordens plätt vi sköter om.

Lena Engelmark Embertsén, matinnovatör och kemiingenjör. Hennes smaknyfikenhet skapar produkter, baserade pa ra varor från egen skog, som bland annat serverats på Nobelmiddagar och världsutställningen i Dubai.

Ola Engelmark, skogsekolog, mångbrukare och prisbelönt författare. Han har bred forskningserfarenhet som han tillämpar för högre förädling, biologisk mångfald och klimatnytta i skog. Tidningen Fokus utsåg honom 2019 till Årets miljo svensk.

Fredrik Johnsson, en krögare och kock som brinner för råvaran. Startade och drev Restaurang Volt i Stockholm, fick vild Michelinstjärna, 2010 till 2019. Han är också ordförande i Exceptionell Råvara.

___

"Boken ger tips om att tillaga mat under respektive annan: vad sägs om grillad spetskål med juice av syrad kål, grankottolja och lagrad ost? Det finns fakta, förslag, tabeller, samt vackra teckningar av örter, blommor och bär." Per Björgell, BTJ. Helhetsbetyg: 4.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Granskott, vårbrodd och tjärdoft : om kärleken till det vilda nordiska köket
  2. +
  3. Glass på riktigt : glass, gelato, sorbeter, granitéer, parfaiter och desserter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glass på riktigt : glass, gelato, sorbeter, gra... av Jan Hedh (inbunden).

Köp båda 2 för 636 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna