Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2021-02-08
Förlag
Verbal Förlag
Dimensioner
216 x 144 x 27 mm
Vikt
560 g
SAB
Uhd,Ubaj
ISBN
9789189155312
En strimma av hopp : klimatkrisen och det postfossila samhället (inbunden)

En strimma av hopp : klimatkrisen och det postfossila samhället

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-02-08
228
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Trots 30 år av internationella förhandlingar blir klimatkrisen allt djupare. Vi har i bästa fall ett decennium på oss att undvika en katastrof. Men finns det något hopp när inte ens Parisavtalets klimatmål ligger i närheten av att uppfyllas?

I en serie essäer undersöker Staffan Laestadius , professor emeritus i Industriell utveckling vid KTH, vad som är nödvändigt, vad som ännu är möjligt och vad vi redan kan i skapandet av ett postfossilt samhälle. Kan de gränser som planeten sätter upp för vårt handlande förenas med liberalismens tankar om mänsklig frihet och med föreställningen om ständig ekonomisk tillväxt? Kan vi förlita oss på teknikutvecklingen när ny teknik ofta handlar om att reparera de skador vi redan åsamkat planeten?

Med hjälp av exempel och lärdomar från såväl äldre civilisationers kollaps som tidigare industriella omvandlingar visar han att det ännu finns en väg ut ur den fossilberoende moderniteten, till förmån för ett nytt upplysningsprojekt och en ny och annorlunda framtid.

Staffan Laestadius är professor emeritus i industriell utveckling vid Kungliga TekniskaHögskolan och verksam i tankesmedjan Global Utmaning. Om vägen bortfrån fossilsamhället har han tidigare publicerat Klimatet och välfärden (2013) och Klimatet och omställningen (2018).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En strimma av hopp : klimatkrisen och det postfossila samhället
  2. +
  3. Klimatkrisens Sverige : så förändras vårt land från norr till söder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klimatkrisens Sverige : så förändras vårt land ... av Erika Bjerström (inbunden).

Köp båda 2 för 487 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En strimma av hopp : klimatkrisen och det postfossila samhället. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kunnigt men dystert
    Mats Bladh, 26 april 2021

    Den senaste boken präglas av undergångsstämning, av att det är bråttom att undvika en "katastrof", som det står i baksidestexten. Det är inte fråga om något obefogat uppskruvat tonläge, tvärtom, läsaren beledsagas med fakta och synpunkter som övertygar. En styrka hos Staffan Laestadius författarskap är att han hela tiden försöker ge den stora bilden, att han inte förlorar sig i detaljer utan kombinerar detaljkännedom med överblick och sammanhang. Han behärskar också att röra sig mellan klimat... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Staffan Laestadius