Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2021-02-08
Förlag
Verbal Förlag
Dimensioner
216 x 144 x 27 mm
Vikt
560 g
SAB
Uhd,Ubaj
ISBN
9789189155312
En strimma av hopp : klimatkrisen och det postfossila samhället (inbunden)

En strimma av hopp : klimatkrisen och det postfossila samhället

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-02-08
239
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
Trots 30 år av internationella förhandlingar blir klimatkrisen allt djupare. Vi har i bästa fall ett decennium på oss att undvika en katastrof. Men finns det något hopp när inte ens Parisavtalets klimatmål ligger i närheten av att uppfyllas?

I en serie essäer undersöker Staffan Laestadius , professor emeritus i Industriell utveckling vid KTH, vad som är nödvändigt, vad som ännu är möjligt och vad vi redan kan i skapandet av ett postfossilt samhälle. Kan de gränser som planeten sätter upp för vårt handlande förenas med liberalismens tankar om mänsklig frihet och med föreställningen om ständig ekonomisk tillväxt? Kan vi förlita oss på teknikutvecklingen när ny teknik ofta handlar om att reparera de skador vi redan åsamkat planeten?

Med hjälp av exempel och lärdomar från såväl äldre civilisationers kollaps som tidigare industriella omvandlingar visar han att det ännu finns en väg ut ur den fossilberoende moderniteten, till förmån för ett nytt upplysningsprojekt och en ny och annorlunda framtid.

Staffan Laestadius är professor emeritus i industriell utveckling vid Kungliga TekniskaHögskolan och verksam i tankesmedjan Global Utmaning. Om vägen bortfrån fossilsamhället har han tidigare publicerat Klimatet och välfärden (2013) och Klimatet och omställningen (2018).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En strimma av hopp : klimatkrisen och det postfossila samhället
 2. +
 3. Matematik : Vad som är värt att veta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik : Vad som är värt att veta av Tony Crilly (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av En strimma av hopp : klimatkrisen och det postfossila samhället. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket vetenskap
  Bengt Carlsson, 13 december 2021

  Många stora tal och samband som är svåra att begripa för en enskild människa.
  Ändå kan jag förstå att vi överutnyttjar vad planeten mår bra av.
  Slutet med många tydliga exempel på bra omställning till mer hållbarhet.
  Där finns också vad man kan kalla obekväma sanningar som tex. att vi inte kan fortsätta med helg-resor till Barcelona eller tillverka flashiga egentligen inte nödvändiga tunga bilar som mest tillfredsställer fåfängan.

 2. Årets viktigaste bok
  Olga Kristina, 26 augusti 2021

  Bred genomgång av klimatkrisen, ur vetenskapliga, politiska, historiska och etiska perspektiv. En bok som förändrade mitt sätt att tänka på djupet.

 3. Skrämmande men nödvändig
  Gunilla Lilliehöök, 26 augusti 2021

  Plågsamt att läsa o nästan omöjligt att ta till sig. Presentation på en mkt hög nivå.
  Snart är det försent..!

 4. Kunnigt men dystert
  Mats Bladh, 26 april 2021

  Den senaste boken präglas av undergångsstämning, av att det är bråttom att undvika en "katastrof", som det står i baksidestexten. Det är inte fråga om något obefogat uppskruvat tonläge, tvärtom, läsaren beledsagas med fakta och synpunkter som övertygar. En styrka hos Staffan Laestadius författarskap är att han hela tiden försöker ge den stora bilden, att han inte förlorar sig i detaljer utan kombinerar detaljkännedom med överblick och sammanhang. Han behärskar också att röra sig mellan klimat... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Staffan Laestadius