Skyll allt på den enda skurken : tibetansk träning i visdom och medkänsla (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2023-09-15
Upplaga
1
Förlag
Bodhi förlaget
Dimensioner
200 x 148 x 11 mm
Vikt
248 g
SAB
Cmectbb
ISBN
9789189208674
Skyll allt på den enda skurken : tibetansk träning i visdom och medkänsla (häftad)

Skyll allt på den enda skurken : tibetansk träning i visdom och medkänsla

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-09-15
156
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lojong - träning av sinnet i sju punkter - är en klassisk undervisning inom tibetansk buddhism ("mind training" som den kallas på engelska). Det är ett slags handbok i konsten att utveckla och utöva medkänsla. Undervisningen består av 59 sentenser, eller slogans, som var och en förmedlar en attityd till livet som syftar till att förändra vårt invanda sätt att tänka, kommunicera och handla på. En av sentenserna: "Skyll allt på den enda skurken" anspelar på tendensen att skylla ifrån oss, och skurken är givetvis vi själva, vår självupptagenhet.

I stället för att ständigt motiveras av egenintresse vill sentenserna få oss att i första hand tänka, kommunicera och handla utifrån andras intresse och välgång. De är både inspirerande och utmanande. Ena stunden lyfter de oss till det upplysta sinnets hänförande perspektiv för att sedan konfrontera oss med livets alla utmaningar och det oupplysta sinnets pinsamma tillkortakommanden.

I denna praktiska guide får du ta del av många stora lärares undervisning och pröva på övningar, reflektioner och meditationer. Författarnas egna långa erfarenhet lyser upp texterna.

Dhirananda (Kenneth Nolkrantz) upptäckte buddhismen i slutet av 1970-talet och har hållit kurser både i traditionell buddhistisk meditation och i mindfulness med medicinsk tillämpning.

Viryabodhi (Sjöberg) kom till buddhismen några år senare. Han undervisar på kurser och retreater inom Triratna, översätter buddhistiska texter, har en hemsida och driver Bodhi-förlaget.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skyll allt på den enda skurken : tibetansk träning i visdom och medkänsla
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 235 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skyll allt på den enda skurken : tibetansk träning i visdom och medkänsla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Djup klokhet på ett lätt sätt
    Per Boström, 29 september 2023

    Lysande bok måste jag säga! Det bästa betyg man kan ge en bok är när man tänker om den medans man läser: hoppas den aldrig tar slut. Precis det tänkte jag om den efter en tids läsning. Egentligen innehåller den inga konstigheter utan bara självklarheter, självklarheter om levnadsvanor och tänkesätt. Men då sådant saknas i stor utsträckning i vår tid så var boken en andligt upplyftande upplevelse att läsa. Speciellt stycket om "Specifika åtaganden i relationer med andra", som inte bara innehål... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner