Den besvärliga friheten : liberalism i en ny tid (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2023-08-08
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
210 x 135 x 13 mm
Vikt
254 g
SAB
Ocgc
ISBN
9789189323872

Den besvärliga friheten : liberalism i en ny tid

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2023-08-08
238
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Liberalismen gav oss rösträtt, personlig frihet och marknadsekonomi. Har den gjort sitt nu och lämnat oss ensamma och övergivna i en splittrad, själlös, egoistisk värld? Blev liberalismens arv ett samhälle där vi saknar tryggheten i de små gemenskaperna, där allt är meningslöst om det inte går att sälja och där var och en roffar åt sig utan hänsyn?

Andra krafter står nu beredda att leda världen. De lovar snabba och enkla lösningar. De lovar gemenskap och rättvisa. De lovar revansch och trygghet. Men de lovar inte frihet.

Christer Nylander har haft en lång rad tunga poster i svensk politik. I Den besvärliga friheten får vi ta del av hans personliga tankar om vad som gått fel och vad som kan göras för att rädda idén om individens frihet.

Det blir ett annorlunda och ärligt sökande i fjorton kapitel om alltifrån hur berättelser påverkar våra liv, könsneutrala toaletter och ensamhet, vidare till regional, kulturell, social och ekonomisk ojämlikhet. Men också om vilka allianser liberaler bör bygga för att nå framgång igen. Den besvärliga friheten är en uppmaning till vitalisering underifrån och inifrån, i stället för att ängsligt kopiera idéer och retorik från illiberala krafter. Ett första steg är att erkänna att frihet är besvärligt för den enskilde som tvingas ta ansvar för sina livsval. Frihet är också besvärligt för det gemensamma eftersom människors val kolliderar. Men ofriheten är långt värre. För alla.

christer Nylander, född 1968, var ordinarie riksdagsledamot för Liberalerna 20022022, invald för Skån läns norra och östra valkrets. Han var Liberalernas gruppledare från 2016 till 2019. Christer Nylande har varit vice ordförande i utbildningsutskottet och är ordförande för Stiftelsen Ingmar Bergman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den besvärliga friheten : liberalism i en ny tid
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 497 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christer Nylander

  • Vägval

    Christer Nylander

    Ett avgörande vägval. En väg leder ut i det nya livet, det okända och det fria. Den andra till mer makt. Vägen till mer makt kantas av svek och politiskt spel. Men om hon lyckas ta sig fram blir hon ledare för Sveriges största parti, kanske blir h...