Putins bro till väst : ryssarna i Baltikum (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
359
Utgivningsdatum
2024-03-01
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Eriksson, Ludvig (red.) / Molin, Simon (form)
Dimensioner
210 x 134 x 24 mm
Vikt
516 g
SAB
Kmc
ISBN
9789189826229

Putins bro till väst : ryssarna i Baltikum

Häftad,  Svenska, 2024-03-01
278
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Baltikum finns stora rysktalande minoriteter ett arv från sovjettiden. Men skulle verkligen Ryssland på samma sätt som i Ukraina kunna använda ryssarna i dessa baltiska stater för att angripa Nato- och EU-länder som Estland? Och skulle ryssarna i dessa länder vilja bli räddade av stormakten i öst? Skulle några vara redo att bli femtekolonnare? frågar sig författaren. Det finns sådana, visar det sig.

Efter att i ett par decennier ha bevakat och rest i dessa länder har Börge Nilsson tillägnat sig kunskap med perspektiv. Han har träffat samma personer, rysktalande i Baltikum, med många års mellanrum.

Hans berättelse om ryssarna utanför Ryssland börjar i Narva, Västeuropas yttersta utpost som ligger bara en brolängd från supermakten. Hans skildring slutar i Kaliningrad, det hårt befästa ryska länet vid Östersjöns kust. För en framtid i fred är Kaliningrad Europas allra svagaste punkt.

Börge Nilsson har under decennier bevakat och följt rysktalande minoriterer i de baltiska länderna för olika tidningar i Sverige och Norden. I början gällde frågorna främst språk och utbildning, senare förvaltning, media och ryska påverkansaktioner. Han har även skrivit om Ryssland och publicerat Ensam alldeles ensam, en bok om den mördade journalisten Anna Politkovskaja.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Putins bro till väst : ryssarna i Baltikum
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 377 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »