Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2009-03-18
Upplaga
1
Förlag
Anomar Förlag
Medarbetare
Fjärstedt, Klas - Klasgunnar media (form) / iStockphoto (foto)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
200 g
SAB
Lz Fransson, Ramona
ISBN
9789197632096

Älskling, vi blir inte med barn

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2009-03-18
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ramona Fransson har skrivit en självbiografi om sin ofrivilliga barnlöshet. Ramona har på ett sorgmodigt, öppet och berörande sätt skildrat sin längtan och smärta i kampen för att lyckas bli gravid. Från det att Ramona var tjugo år 1976, fram till 1993 kämpade hon för att få medicinsk hjälp att bli med barn. Boken är fylld med starka och känsliga kapitel. Hur Ramona kände sig fångad av tankarna i att vilja ha barn. Den berättar om dagar fyllda av hat och besvikelse över en tom livmoder men även dagar då humorn fick utrymme i sorgen. " Kan min berättelse hjälpa en enda människa med samma problem att må bättre, har jag lyckats, säger Ramona" .

På SU Sahlgrenska i Göteborg finns Lars Nilsson, leg.läk, docent, överläkare, med,ansv, IVF på IVF-enheten/Reproduktionsenheten, Kvinnokliniken SU Sahlgrenska, Område särskilda specialiteter, som hjälpte Ramona under flera år. I samband med att Ramona färdigställde manuset till boken, tog hon ånyo kontakt med överläkare Lars Nilsson och ställde frågor om "Hur ska man bistå dagens ofrivilligt barnlösa par", som han tog sig vänligheten att besvara.

På SU Sahlgrenska i Göteborg finns Lars Nilsson, leg.läk, docent, överläkare, med,ansv, IVF på IVF-enheten/Reproduktionsenheten, Kvinnokliniken SU Sahlgrenska, Område särskilda specialiteter, som hjälpte Ramona under flera år. I samband med att Ramona färdigställde manuset till boken, tog hon ånyo kontakt med överläkare Lars Nilsson och ställde frågor om Hur ska man bistå dagens ofrivilligt barnlösa par, som han tog sig vänligheten att besvara.

"I boken har jag valt att fingera personernas rätta namn, även mitt och min mans. I boken är jag, Helena, och Thommy, heter Krister. Platser och tidpunkter är fingerade. Helt sant genom hela boken är, alla mina medicinska behandlingar och upplevelser som jag led mig igenom, ångesten som nästan kvävde mig, smärtan som var min eviga skugga, kärleken som jag gav och tog, sorgen som fick mina ögonlock att svullna av tårar, ilskan som fick mitt blod att pulsera hårt och intensivt, en gränslös längtan efter att bli med barn, som nästan övertygade mig om att glädjen över att leva skulle försvinna ur mitt liv.">BR>
Ramona Fransson har tidigare skrivit tre deckare i en fristående serie med spaningschef Greger Thulin i huvudrollen: Dyrbar kärlek 2005, Iskall hämnd 2006, Mord i Skärhamn 2007. Hon har genomgått Författarskolan på Marstrand i regi av Lars Hesslind.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Älskling, vi blir inte med barn
 2. +
 3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Älskling, vi blir inte med barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. så bra bok. om att inte bli med barn.

  Känner igen mig så mycket i denna bok.
  tack vare Ramona skrev jag en egen bok. Om min resa i samna ämben

 2. Recension: "Älskling vi blir inte med barn"
  Beatrix Meta Erika Hackl, 5 augusti 2014

  Mycket läsvärd och lärorikt för många som kanske får en aha-upplevelse med sig att min
  barndom var bra. Ödmjukheten växer och en liten förståelse kommer fram som inte har funnits
  tidigare.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ramona Fransson