Jordens ande : om nordisk naturreligion (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2017-12-12
Förlag
Mimers Källas förlag
Dimensioner
220 x 140 x 10 mm
Vikt
159 g
SAB
Cmia
ISBN
9789197882958
Jordens ande : om nordisk naturreligion (häftad)

Jordens ande : om nordisk naturreligion

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-12-12
233
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jordens ande : om nordisk naturreligion Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Naturreligion innebär ett uråldrigt sätt att leva där Jorden ses som helig och dess olika livsformer behandlas med respekt. Den sätter människan som en del i ett större sammanhang.'Det moderna samhällets förstörelse av planeten är ett resultat av glömska. Vi har glömt bort de respektfulla förhållningssätt som tidigare väglett människor under tusentals år.Vi har glömt bort vårt andliga band till Jorden och till de livsbärande krafterna i tillvaron.Forn sed är namnet på den nordiska naturreligionen. Det är en hednisk andlighet med gamla rötter och den syftar till att återupprätta ett liv i balans med naturen och dess makter.Författaren ger en personlig och initierad inblick i den forna seden och hur den utövas av hedningar idag.Henrik Hallgren är gode (hednisk präst) i Samfundet Forn Sed Sverige, ett trossamfund för nordisk naturreligion. Han har en magisterexamen i arkeologi från Göteborgs Universitet och arbetar som lärare i ekopsykologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jordens ande : om nordisk naturreligion
 2. +
 3. Nordiska gudasagor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska gudasagor av Katarina Harrison Lindbergh (inbunden).

Köp båda 2 för 472 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jordens ande : om nordisk naturreligion. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ögonöppnande!
  Filip Andersson, 10 januari 2018

  Hallgren skildrar ett djup som jag tror att få människor (mig själv inräknad innan jag läste boken) förväntar sig av vår fornnordiska naturreligion. Många som söker visa ord om kontakten med den naturliga världen eller som söker djupare mening i tillvaron generellt, vänder blickarna utrikes mot länder med mer etablerad mystisk och spirituell prägel. Hallgren visar oss att dessa frågor har adresserats av våra mor- och farfäder här i norr. Dessutom skildrar han det med knytpunkter i både det mo... Läs hela recensionen

 2. En vacker resa i naturens mystik
  Fjällgo, 7 januari 2018

  Den här boken kommer jag att läsa om och om igen, den skänker ro och utmaning på samma gång. Henrik fångar det vackraste i att vara människa närvarande i naturens alla andliga spektra. Genom den forna seden berättas vår existens i det stora sammanhanget, där vi samexisterar med krafter, småfolk och gudomliga makter. En vacker och oxå mycket tänkvärd bok om våra rötter och om vilken roll vi spelar här på jorden. Tackar så hjärtligt att jag numera har denna bok i min ägo, där ska den stanna!

 3. Inspiration att leva med Jorden
  Ulrica Rydin, 7 januari 2018

  Jordens Ande är en härlig bok för den som är nyfiken på nordisk naturreligion men också för alla som generellt söker förstå olika sätt att förhålla sig till naturen inom oss och runtomkring oss. Vad är sed? Vad är gud? Vad är natur? Vad är myt? Vilka symboler och berättelser omger oss i dag? Författaren beskriver generöst sin egen livsväg, vi får ta del av kunskaper och insikter som kommer sig av erfarenhet, praktiskt utövande och genuin inlevelse. Jag uppskattar att berättelserna är välkomn... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Henrik Hallgren