Ett ramverk för innovationspolitiken : att göra Sverige mer entreprenöriellt? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2012-08-21
Upplaga
1
Förlag
Samhällsförlaget
Dimensioner
200 x 150 x 10 mm
Vikt
440 g
SAB
Qbif,658.57
ISBN
9789197943284
Ett ramverk för innovationspolitiken : att göra Sverige mer entreprenöriellt? (häftad)

Ett ramverk för innovationspolitiken : att göra Sverige mer entreprenöriellt?

Häftad Svenska, 2012-08-21
269
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I takt med en tilltagande globalisering och ett hårdnande konkurrenstryck blir innovationer och förnyelse allt viktigare. Allehanda rop på olika insatser hörs därför nu för att stärka innovationspolitiken. Men att ett politikområde är hett garanterar inte att besluten blir väl avvägda.

Tre av Sveriges främsta nationalekonomer varnar i denna bok för ett alltför snävt synsätt, där innovationspolitik likställs med satsningar på forskning och utveckling för att få fram högteknologiska produkter. Författarna menar istället att innovativa produkter och tjänster krävs i samtliga branscher och verksamheter, inte enbart högteknologiska. Strukturer, hierarkier och produkter måste ständigt utmanas. De som står för dessa utmaningar, de som testar nytt och utvecklar nya affärsmodeller är entreprenörerna - de som driver förändring.
En framgångsrik politik för innovationer måste bygga mekanismer för att omvandla kunskap till samhälleliga nyttigheter - och för det krävs institutioner och drivkrafter som gynnar entreprenörskap i hela samhällsekonomin.

Efter en gedigen genomgång av ekonomisk forskning om tillväxt och entreprenörskap landar författarna i att Sverige behöver ett innovationspolitiskt ramverk, av ungefär samma salg som skapats för finans- och penningpolitiken. Syftet är att skapa långsiktighet och förutsägbarhet i politiken. Deras förslag sammanfattas i tio innovationspolitiska principer:
Tio budord för ett mer innovativt Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett ramverk för innovationspolitiken : att göra Sverige mer entreprenöriellt?
  2. +
  3. Ett ramverk för innovationspolitiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett ramverk för innovationspolitiken av Pontus Braunerhjelm, Klas Eklund, Magnus Henrekson (häftad).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna