Medborgardialog - demokrati eller dekoration? (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Arkus skrift (del 72)
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2015-05-20
Upplaga
1
Förlag
Stiftelsen Arkus
Medarbetare
Cars, Göran (förf.) / Arkitekter, Combine (förf.) / Al-khamisi, Rami (förf.) / Wåg, Mathias (förf.) / Lindholm, Teresa (förf.) / Oliveira e Costa, Sandra (förf.) / Wiberg, Sofia (förf.) / Lindholm, Teresa (red.) / Oliveira e Costa, Sandra (red.) / Wiberg, Sofia (red.)
Dimensioner
220 x 170 x 15 mm
Vikt
515 g
ISBN
9789198042238

Medborgardialog - demokrati eller dekoration?

Storpocket,  Svenska, 2015-05-20
218
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Medborgardialog i samhällsplanering ligger i tiden. Det är bra. Men dialog mellan olika aktörer och intressen är långt ifrån något oproblematiskt som kan genomföras "bara man har de rätta verktygen".
Medborgardialog- demokrati eller dekoration? är ingen handbok. Den innehåller reflektioner och synpunkter ifrån forskare, planerare, arkitekter och aktivister om den djupare innebörden av medborgardialog. Den som i grund och botten handlar om större frågor som fördjupad demokrati, relationer mellan medborgare och beslutsfattare, jämlikhet, rättvisa och om hur maktförhållanden kan brukas eller missbrukas.
För: Vilket är syftet med dialogen? Vem kommer till tals och på vems villkor? Gör dialogen någon skillnad? Vilken kunskap ses som legitim? Vilket utrymme finns det idag att ifrågasätta rådande normer och planeringsideal? Och: Finns det behov av att utveckla en urban pedagogik?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medborgardialog - demokrati eller dekoration?
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 297 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »