Trollsländors flykt och andra essäer (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2016-04-07
Förlag
Akfeo förlag
Dimensioner
240 x 167 x 22 mm
Vikt
754 g
ISBN
9789198058888
Trollsländors flykt och andra essäer (inbunden)

Trollsländors flykt och andra essäer

Inbunden Svenska, 2016-04-07
309
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att se på konst och besöka gamla kulturmiljöer är en väsentlig och stimulerande del av vår resa genom livet. Konstverket är bärare av skönhet, har ett budskap som väcker tankar, känslor och kan ibland provocera.
Trollsländan med sin gracila skönhet är ett av de vackraste konstverken i naturen. Dess spröda kropp och korta liv leder tankarna till djupare frågor. Med sina eleganta, oförutsägbara rörelser i lufthavet påminner den om tankens fria flykt i en essä och har därför fått ge namn åt denna bok.
Här har jag samlat publicerade kulturartiklar från senare år samt en del nyskrivna. Urvalet spänner över vida fält - från eposet om Gilgamesh, Pehr Hörbergs kyrkomåleri, muslimsk konst, Cézannes, Ivar Arosenius och Erland Cullbergs måleri, dagens digitala konst och provokationskonst till det osannolika mötet med en ängel i Barcelona och målande elefanter på en konstutställning i Sydney.
Andra tar upp sonettkonsten i nutid och dåtid samt matematikens tidiga utveckling och begränsningar. Flera konstessäer skrevs då jag ingick i redaktionskommittén för årsskriften Konstvetaren. Några har också publicerats på kultursidorna i ÖC, DN och SvD.
Sune Axelsson har skrivit fyra diktsamlingar, två essäböcker, en novellsamling samt Bokens väg till läsaren och biblioteken. Han har forskarbakgrund men arbetar nu som författare och förläggare. Han har även studerat konstvetenskap och gått kurser i måleri.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trollsländors flykt och andra essäer
  2. +
  3. Tankar som blev dikt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar som blev dikt av Sune Axelsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Trollsländors flykt och andra essäer