Fem år på fem dagar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2016-12-06
Upplaga
1
Förlag
Heart Dreaming Publishing
Medarbetare
Pamp, Magnus (red.) / Svedén, Martin (form)
Dimensioner
209 x 139 x 6 mm
Vikt
162 g
SAB
Lz Fernquist, Michael
ISBN
9789198161953
Fem år på fem dagar (häftad)

Fem år på fem dagar

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2016-12-06
171
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Barn som dör ifrån en, kan det finnas något värre? Det kvittar om det så tar fem år eller fem dagar. Närvaron är precis lika smärtsam och intensiv. Det här är Michael Fernquists berättelse om att mista två barn vid olika tillfällen, om sorgen som överskuggat allt och hans sätt att hantera den och livet.

Som tvååring drabbades Michaels son Thomas av blodcancer. Fem års berg-och-dal-bana följde där Thomas kämpade för sin överlevnad samtidigt som han ville leka som andra barn. Lättnaden av friskförklaringar avlöstes av mardrömslika nya sjukdomsutbrott. Familjen kämpade. Thomas kämpade. Till slut blev det för mycket.

Drygt nitton år senare föll Michaels 15-åriga dotter Natalie av hästen och slog i huvudet. Under fem dagar pendlande familjen mellan hopp och förtvivlan. Slutet blev värsta tänkbara. Natalie vaknade aldrig.

Michael skriver: Thomas och Natalie, mina barn - ni fattas mig! Sorgen har varit en lång, mörk resa, in i smärtan. Nu vet jag att jag måste leva vidare. För min skull. För livets skull. Med sorgen. Med kärleken. Med fina minnen och hopp för framtiden. Jag älskar er!

Michael Fernquist är 53 år, född i Söderhamn och bor utanför Gävle. Han är pappa till Simon 25 år, Thomas som blev 7 år och Natalie som blev 15 år. Sorgen efter att ha mist två barn vid olika tillfällen drev honom att skriva om sina upplevelser. Som en befrielse och för andra att lära av.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fem år på fem dagar
 2. +
 3. Sockerflickan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sockerflickan av Elisabeth Roxenstierna (häftad).

Köp båda 2 för 342 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Fem år på fem dagar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som berör
  Elisabeth, 5 november 2017

  Michael har lyckats förmedla sin berättelse på ett enkelt och begripligt sätt sätt som väcker mina inre känslor och som berör mig starkt. Rekommenderas varmt för alla som är intresserade av böcker som berör!

 2. Det ofattbara..
  Christoffer Makaroff, 29 december 2016

  Gripande bok om det som aldrig borde hända en förälder, att ens barn försvinner för tidigt!
  80 sidor med insikt i det otänkbara som hänt Michael.
  Ger en förståelse i den mån det går för en annan..

 3. Svårt, gripande och fullständigt ofattbart.
  Leif Johansson, 28 december 2016

  Ingen förälder kan föreställa sig hur det är att mista ett barn. Här får vi följa Mikael som mist två barn med 19 års mellanrum. En mycket gripande bok.

 4. Två familjers öde
  Erik Alf Richard Lindskog, 28 december 2016

  En bok skriven från hjärtat och upplevelser. Som livet kan utmana en med sorg lättnad och katastrof. En riktig ödes bok om livets snabba kast. Hoppas på en fortsättning. Hur man går vidare i livets stora orättviser

Visa alla 4 recensioner