Moderna skor - plågade fötter : insikter och träning för en friskare fot (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2017-10-14
Upplaga
2
Förlag
Anarchos förlag
Översättare
Anne-Li Karlsson
Originaltitel
Ha' det bedre med fødderne
Illustratör/Fotograf
Aage Gotved
Dimensioner
177 x 110 x 10 mm
Vikt
219 g
SAB
Ven
ISBN
9789198334517

Moderna skor - plågade fötter : insikter och träning för en friskare fot

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-10-14
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det moderna skomodet får oss att glömma vad meningen med våra fötter egentligen är och hur en frisk fot ser ut.

De flesta av oss föds med friska, starka och livfulla fötter, och ingen skulle komma på tanken att ifrågasätta den vackra solfjäderformade foten hos ett nyfött barn - att få tag i fotformade barnskor är därför inte heller svårt. Men sedan händer något. När fötterna växer och kräver större storlekar tappar plötsligt skon sin fotform. Den smalnar av framtill vid tårna, där den friska foten är som bredast, och inte sällan får skon en klack som lyfter upp hälen och rubbbar hela fotens och kroppens balans. De fotformade skorna är borta, och nu börjar ofta problemen - inte bara i själva foten.
Den legendariska danska rörelsepedagogen Helle Gotved visar i denna klassiska bok vilka problem de som använder moderna och anatomiskt felaktiga skor kan råka ut för, och vad vi själva genom några få minuters enkel men daglig träning kan göra för att återfå de fötter vi en gång föddes med - de friska, starka och livfulla fötterna utan smärta. Boken är lättillgänglig och rättfram och fylld med bilder, illustrationer och förklaringar som beskriver hur en fot egentligen ska se ut och kännas, vilken rörlighet den ska ha, och sist men inte minst, hur en sko på fotens villkor ska se ut - kort sagt, hur du undviker att få plågade fötter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Moderna skor - plågade fötter : insikter och träning för en friskare fot
 2. +
 3. Smärtfria fötter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Smärtfria fötter av Stella Arndt (inbunden).

Köp båda 2 för 214 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Moderna skor - plågade fötter : insikter och träning för en friskare fot. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Med fötterna börjar allt..
  Karin Claesson, 13 juli 2023

  Hållit på tio dagar m stretch och styrkeövningar som rekommenderas i boken, känner mig redan mjukare i fötterna. Som att fötterna vaknat!

 2. Bra bok om foten och fel skor
  Sören S, 24 februari 2021

  Helle Gotved genomgår fotens funktion och de konsekvenser det har att vi (fortfarande) använder skor där man trycker in stortån och hele foten.

Visa alla 2 recensioner