Vägen jag fann (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2021-05-04
Upplaga
1
Förlag
Narin Förlag
Dimensioner
226 x 151 x 24 mm
Vikt
650 g
SAB
Lz Lundgren, Ivar
ISBN
9789198369991
Vägen jag fann (inbunden)

Vägen jag fann

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-05-04
189
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna bok är en slags Kristens resa genom det tjugonde århundradet. I dag, ett par decennier in på 2000-talet, börjar vi få lite perspektiv på detta märkliga sekel. Ett århundrade av världskrig och kallt krig, av vetenskapliga upptäckter, tekniska genombrott, sekularisering och världsvid väckelse. Allt detta återfinns i Lundgrens livsberättelse. Här finns både väckelsens stormande omvändelse och det mörka tvivlets dunkla natt - känslan av att Gud dött och kosmos är en kall, tom ödemark. Vi möter internationell storpolitik genom FN-tjänst, biståndsarbete och bibelsmuggling i Sovjetunionen. Men också svensk politik i form av Vietnam-debatt, möten med partiledare och framväxten av ett nytt riksdagsparti.
Men den stora berättelsen i denna livsberättelse är den om ekumenik - det tema som på ett särskilt sätt präglar hela 1900-talets kyrkohistoria. Lundgren beskriver upptäckten av syskon i andra kyrkor från ungdomens skolgrupper till mötet med den karismatiska förnyelsen på 1970-talet. Här får vi se historien från första parkett, inklusive personliga möten med några av århundradets viktigaste gestalter. Internationella figurer som Stanley Jones, Kathryn Kuhlman, David du Plessis och Michael Harper - och svenskar som Lewi Pethrus och Ylva Eggehorn.
Hos Lundgren kombineras journalistens skarpa blick med det personliga sökandets känslighet. Det tar oss nära både människor och händelseförlopp. Vi får möta historien som levd erfarenhet, och kan se både nyanser och mångtydigheter. Det är vad den personliga berättelsen möjliggör, därför är de minst lika viktiga som arkiv och annat källmaterial som historiker gräver i. Livsberättelsen ger oss historien inte bara som data och fakta, utan med en känsla för hur den doftade och smakade för dem som levde mitt i den.

Ur Joel Halldorfs förord

Ivar Lundgren, född 1931, har arbetat som journalist på tidningen Dagen och Dagens Nyheter. Han har varit direktor för biståndsorganisationen Läkarmissionen samt sakkunnig på Utrikesdepartementet under Alf Svenssons tid som utrikesminister. Han är författare, bl a till böckerna Ny Pingst, Lewi Pethrus i närbild, Ord som öppnar världen, Livets pris och Ansgar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vägen jag fann
 2. +
 3. Vad tror direktörer på : 20 företagsledare om livsåskådning och religion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad tror direktörer på : 20 företagsledare om l... av Mats Hallvarsson (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vägen jag fann. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kanans tungomål
  Jan-Olov Svensson, 24 augusti 2021

  Jag känner mycket väl till det som skildras i boken. Språket är mig välbekant Det är uttryck och ordval som används inom pingströrelsen. Ett språk som jag benämner kanans tungomål.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ivar Lundgren

 • Ansgar

  Ivar Lundgren

  Han drog in dofterna av grönska och hav, av tjära och matos och rutten fisk och illa skötta latriner. Han kände sig liten. Medan han tog in alltsammans växte förnimmelsen av att han var i en främmande värld. Ingen som han kände eller hade mött ell...