Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
428
Utgivningsdatum
2018-05-28
Upplaga
2
Förlag
Insidan Förlag
Översättare
Kristina Lander, Anna Gerge
Originaltitel
Coping With Trauma-Related Dissociation : skills Training for Patients and Therapists
Dimensioner
227 x 150 x 28 mm
Vikt
754 g
SAB
Doeab
ISBN
9789198373332
Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter (häftad)

Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-05-28
491
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok är en färdighetsträningsmanual för personer med traumarelaterade dissociativa störningar (DID och DDNOS). Boken kan - och bör - användas av patienter och deras behandlare i samband med individuell terapi samt i strukturerad gruppbehandling i såväl öppenvård som slutenvård.
Även om det finns flera färdighetsträningsmanualer som adresserar psykisk traumatisering, är denna bok den första handbok som finns för personer med komplex traumatisering och allvarliga dissociativa störningar. Den är integrativ och baserar sina interventioner på vedertagna teorier och modeller för behandling av kroniskt traumatiserade patienter.
Den här boken ger redskap för att förstå hur dissociation och traumatiska minnen påverkar människor liksom hur vi kan utveckla färdigheter för att hantera dem. Den fungerar också som en guide för psykoterapeuter som arbetar med patienter som lider av dessa störningar och erbjuder en strukturerad färdighetsträning till dem som lider av dissociativa störningar som följd av psykisk traumatisering. Författarna presenterar aktuella och viktiga teorier och visar hur de kan tillämpas i psykoterapeutisk behandling av trauma och dissociation. De använder sig av en kombination av korta utbildningsstycken, hemuppgifter och övningar.
Boken börjar med en översikt av begreppet dissociation och dess symptom. Författarna beskriver även de färdigheter man behöver lära sig för att börja läka ut tillstånden; t ex reflektion, att förstå och reglera känslor, att utmana dysfunktionella tankar, att hantera raseri, rädsla, skam och skuld, att hantera triggers, att lära sig att hantera sin självdestruktivitet och att ta små steg mot att förbättra sina relationer till andra. De erbjuder övningar för att utveckla en bättre sömn och få en bättre vardag i vilken man kan slappna av, reflektera och ladda sina batterier.
En guide för gruppledare i slutet av boken ger en översikt för hur introduktion och avskedstagande kan ske vid de tänkta 32 gruppsammankomsterna. Hemuppgiftsövningar för att underlätta lärande och förändring går som en röd tråd genom hela boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 720 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Dbt för de splittrade
    E.B , 30 juli 2019

    Jag började med att lyssna på ljudboken, sedan köpte jag den eftersom jag älskade den! Ibland är det svårt att relatera när boken pratar om delar, men jag brukar då påminna mig själv om hur fel det känts att försöka på dbt utan att prata om olika delar! Det är svårt att vara öppen för sina sidor när man är i "plugg"-tillstånd, men med tiden ska nog även den versionen av jaget acceptera att den inte är ensam 😊

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna