Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
428
Utgivningsdatum
2018-05-28
Upplaga
2
Förlag
Insidan Förlag
Översättare
Kristina Lander, Anna Gerge
Originaltitel
Coping With Trauma-Related Dissociation : skills Training for Patients and Therapists
Dimensioner
227 x 150 x 28 mm
Vikt
754 g
SAB
Doeab
ISBN
9789198373332
Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter (häftad)

Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-05-28
428
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 17 december för leverans innan julafton
Denna bok är en färdighetsträningsmanual för personer med traumarelaterade dissociativa störningar (DID och DDNOS). Boken kan - och bör - användas av patienter och deras behandlare i samband med individuell terapi samt i strukturerad gruppbehandling i såväl öppenvård som slutenvård.
Även om det finns flera färdighetsträningsmanualer som adresserar psykisk traumatisering, är denna bok den första handbok som finns för personer med komplex traumatisering och allvarliga dissociativa störningar. Den är integrativ och baserar sina interventioner på vedertagna teorier och modeller för behandling av kroniskt traumatiserade patienter.
Den här boken ger redskap för att förstå hur dissociation och traumatiska minnen påverkar människor liksom hur vi kan utveckla färdigheter för att hantera dem. Den fungerar också som en guide för psykoterapeuter som arbetar med patienter som lider av dessa störningar och erbjuder en strukturerad färdighetsträning till dem som lider av dissociativa störningar som följd av psykisk traumatisering. Författarna presenterar aktuella och viktiga teorier och visar hur de kan tillämpas i psykoterapeutisk behandling av trauma och dissociation. De använder sig av en kombination av korta utbildningsstycken, hemuppgifter och övningar.
Boken börjar med en översikt av begreppet dissociation och dess symptom. Författarna beskriver även de färdigheter man behöver lära sig för att börja läka ut tillstånden; t ex reflektion, att förstå och reglera känslor, att utmana dysfunktionella tankar, att hantera raseri, rädsla, skam och skuld, att hantera triggers, att lära sig att hantera sin självdestruktivitet och att ta små steg mot att förbättra sina relationer till andra. De erbjuder övningar för att utveckla en bättre sömn och få en bättre vardag i vilken man kan slappna av, reflektera och ladda sina batterier.
En guide för gruppledare i slutet av boken ger en översikt för hur introduktion och avskedstagande kan ske vid de tänkta 32 gruppsammankomsterna. Hemuppgiftsövningar för att underlätta lärande och förändring går som en röd tråd genom hela boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter
  2. +
  3. Dialektisk beteendeterapi : arbetsblad för färdighetsträning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dialektisk beteendeterapi : arbetsblad för färd... av Marsha Linehan (inbunden).

Köp båda 2 för 1127 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att hantera traumarelaterad dissociation ...