Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2020-11-20
Upplaga
1
Förlag
Dana Förlag
Översättare
Agneta Sellin
Originaltitel
Welcoming the Unwelcome : Wholehearted Living in a Brokenhearted World
Medarbetare
Kretz, Anders (form)
Dimensioner
147 x 125 x 14 mm
Vikt
225 g
SAB
Cmec.04
ISBN
9789198642810

Välkomna det ovälkomna : lev helhjärtat i en förkrossad värld

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-11-20
217
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När vi är mitt uppe i en stor kris - klimatet, en pandemi eller våldet i våra samhällen - finns risken att vi förlorar hoppet, förtvivlar eller vänder oss bort. Men när det känns som att världen står i brand behövs optimismen mer än någonsin, menar Pema Chödrön i "Välkomna det ovälkomna". Passivitet och modlöshet ger ingen hjälp. Inte heller polarisering eller ilska.

Chödröns budskap är att vi kan lära oss att lita på vår förmåga till vishet, omsorg och medkänsla, istället för att tappa modet. Hemligheten är paradoxalt nog att öppna sig inför det svåra som sker och välkomna det vi egentligen vill slippa. När vi gör det på Chödröns sätt, och med övningarna i hennes bok, får vi kontakt med vår inre godhet, vishet och styrka. Då kan vi leva helhjärtat även i en förkrossad värld.

Hur vi agerar nu kommer att avgöra åt vilket håll världen rör sig. Pema Chödrön lär oss lita på vår grundläggande godhet och ger oss nycklar till både vårt personliga välbefinnande och ett starkare samhälle - nu och i framtiden.

OM PEMA CHÖDRÖN: Pema Chödrön är författare och buddhist från USA. Under lång tid har hon varit lärare och ledare på Gampo Abbey i Nova Scotia, det första tibetanska klostret i Nordamerika för västerlänningar. Pema Chödrön har skrivit ett flertal böcker. Dana Förlag har tidigare gett ut "Bryt vanans makt - vinn inre frihet" (2016). Läs mer om Pema Chödrön här: http://pemachodronfoundation.org/

UR BOKENS SVENSKA FÖRORD AV PETER FOWELIN: Det kan se ut som att vi håller på att tappa kontrollen över lidandet i världen - med våldet, polariseringen och effekterna av klimatförändringen. Vi kan reagera med rädsla eller välja att titta bort och blunda för det som sker. Eller så kan vi handla utifrån vårt öppna och i grunden goda sinne. Pema Chödrön betonar att vårt sätt att reagera kommer att avgöra åt vilket håll världen rör sig. Hon visar hur vi kan få utvecklingen att präglas av vishet, omsorg och medkänsla, och ger oss nycklar till både vårt personliga välbefinnande och ett starkare samhälle. Det är ett budskap som förmedlar ett djupt hopp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Välkomna det ovälkomna : lev helhjärtat i en förkrossad värld
  2. +
  3. Förd bakom ljuset : lurendrejeri i vår tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förd bakom ljuset : lurendrejeri i vår tid av Daniel Simons, Christopher Chabris (inbunden).

Köp båda 2 för 506 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pema Chödrön