Om tröst : hopp och livsmod (inbunden)
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2021-09-21
Förlag
The Book Affair
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
195 x 140 x 18 mm
Vikt
346 g
SAB
Dokb
ISBN
9789198652574

Om tröst : hopp och livsmod

(18 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-21
207
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Kan man trösta sig själv? Hur gör man för att trösta andra? Var finner man hopp och livsmod när livet inte blir som man tänkt sig? I sin nya inspirationsbok för hopp och livsmod skriver Olle Carlsson om första hjälpen till tröst för dig själv och andra.

Man behöver inte vara en profet för att se och förstå att vi alla står inför stora prövningar meningslöshet, fler pandemier, misslyckanden i relationer och på jobbet, en skenande klimatkris, hopplöshet, krig, fattigdom, att förlora nära och kära, flykt och ond bråd död. Kanske är tiden inne för dig och mig att ställa om. I slutändan handlar det inte om någon enskild kärleksrelation, att vinna, samla ägodelar eller toppa karriären. Utan om hur mycket vi har vågat älska trots att vi en dag ska förlora allt det, om att finna tröst och dela den med varandra.

Hur kan du och jag finna tröst, hopp och livsmod idag? Denna bok ger tankar om tröst till alla oss som brottas med känslor av sorg, oro, tvivel. Det kan handla om allt från förlust av en relation, om identitet, oro för sin egen eller andras hälsa, att mista en närstående eller sitt jobb, och om livets allra största frågor. För dagens sociala kontrakt är svårt att bryta det är svårt att visa sig svag och skör. Och det är svårt att hantera andras smärta. Men med Olles praktiska teologi, baserad på värme, gemenskap, medkänsla och tröst blir det så mycket lättare att vara medmänniska och att både våga trösta och be om tröst.

Olle Carlsson är prästen som gjorde sig känd som publikdragare i Svenska kyrkan. Under många år ledde han arbetet som präst och kyrkoherde i landets mest välbesökta församling med överfulla gudstjänster och banbrytande sociala och kulturella projekt. Han är också författare till ett tiotal böcker om livsfrågor, andlighet och tro såsom Kristendom för ateister, Livsstegen 12 steg till inre hälsa och Just idag 365 tankar för sinnesro. Idag verkar han som författare, föreläsare och teologisk ledare i Kontempel. En ny nationell mötesplats för livsfrågor online och i centrala Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om tröst : hopp och livsmod
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 436 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Om tröst : hopp och livsmod. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Om tröst...
  Lena Bengtsson, 12 december 2023

  är en Tröstebok för Dig och mig, som förlorat en kär vän, eller bror, eller syster, eller mor, eller far. Olle Carlsson skriver enkla ord för sorgen och för glädjen. För mig blev boken en vän i sorg och nöd. Och den lärde mig att be en bön om hjälp, när sorgen är som störst.

 2. Om sorg och att hitta verktyg att gå vidare
  Ywonne Gullsby, 4 november 2021

  Jag har läst halva boken. Den är skriven med stor respekt och ödmjukhet inför döden. Jag som jobbat som begravningsrådgivare i många år känner igen så mycket.
  Detta är en bok som även går att använda i en studiecirkel om tröst.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Olle Carlsson