Pappa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2020-08-10
Förlag
Förlaget M
Illustratör/Fotograf
Adrian Perera
Dimensioner
195 x 125 x 15 mm
Vikt
186 g
SAB
Hcd
ISBN
9789523332904

Pappa

Häftad,  Svenska, 2020-08-10
227
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  188
Visa alla 1 format & utgåvor
Vems pojke är du? Pappas. Han för handen över sonens nacke, smeker sonens nackhår. Huden är mjuk mot pappas fingrar. Man ser det på dig. Du ser ut som pappa. Samma ögon och näsa. Samma stiliga drag. Sjukskötarna på sjukhuset sa direkt att det här måste vara er son. Mamma din höll på att bli utan. Pappas pojke.

Reidar är en vanlig man i ett höghus i en finländsk småstad. Han är frånskild, sjukpensionerad och sonen Tony är hans ögonsten. Men att vara pappa är inte enkelt när sonen ömsom tiger som muren, ömsom gråter snoriga tårar. Samtidigt som Reidar försöker förstå sig på sin son ställer hans åldrande mamma krav på honom. Han antecknar om väder och vind, men i det som utelämnas sipprar känslorna in.

I Pappa återvänder vi till 90-talets lågkonjunktur, till sensommaren samma år som romanen Mamma utspelar sig. Constance och Reidars separation och dragkamp om sonen Tony utgör fond för berättelsen om en familj som kännetecknas av känslostormar, mångspråkighet och mycket kärlek.

Adrian Perera skriver en omisskännlig prosa där karaktärerna djupnar genom ett träffsäkert gehör för dialog. Perera undersöker manlighet och mänsklighet, generationsskillnader och finländsk identitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pappa
 2. +
 3. Drömmarnas palats

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drömmarnas palats av Ismail Kadare (inbunden).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Adrian Perera

 • Mamma

  Adrian Perera

  Det är lågkonjunktur, tidigt nittiotal och i TV-rutan tappar björnen Baloo björnungen Kit Cloudkicker i en oändlig loop. Tony pressar sig närmare skärmen medan hans mamma bär hem extra lådor från fabriken som hon packar om nätterna. Mamma talar fy...

 • Alla mänskorna ha problemen

  Adrian Perera

  Adrian Pereras Alla mänskorna ha problemen är en själslig kumpan till Dostojevskijs Anteckningar från ett källarhål . Den som pratar är Constance, krigsdrabbad ensamförsörjande mor från Sri Lanka som hamnat på den östnyländska glesbygden. På fyra ...