Hård mot de hårda : true crime - en bok om brott (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2020-09-30
Förlag
Förlaget M
Dimensioner
215 x 138 x 19 mm
Vikt
376 g
SAB
Lz Eriksson, Kenneth
ISBN
9789523333031
Hård mot de hårda : true crime - en bok om brott (häftad)

Hård mot de hårda : true crime - en bok om brott

Häftad Svenska, 2020-09-30
257
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
År 2006 fick Finland sin första dom i ett människohandelsfall där en ung, estnisk kvinna utnyttjats sexuellt. Under de veckor hon såldes i Helsingfors betalade hundratals män för henne, trots att det var uppenbart att hon låg efter i sin psykiska utveckling.

Den fällande domen har följts av fler, men på det hela taget har Finland hellre dömt för koppleribrott än människohandel också då fallen utretts som människohandel. I den här boken öppnar kriminalöverkonstapel Kenneth Eriksson vid Helsingforspolisen upp bakgrunden och det konkreta polisarbetet bakom flera av de mest uppmärksammade sexhandelsfallen.

Vi får lära känna en överkonstapel som dessutom jagat våldsamma inbrottstjuvar, heroinstinna bankrånare och aggressiva medlemmar i motorcykelgäng som Cannonball och Bandidos. Vi får också möta en far som förlorar sin son i en plötslig sjukdomsattack, med påföljden att fadern gräver ner sig ännu djupare i sitt arbete.

Kenneth Eriksson har ansetts vara en av Helsingforspolisens effektivaste brottsutredare. När han 2019 meddelade att han går i pension ville laglydiga medborgare utlysa nationellt kristillstånd mången brottsling däremot andades ut. Kenneth Erikssons framfart har varit kontroversiell, effektiv, hyllad och omtvistad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hård mot de hårda : true crime - en bok om brott
  2. +
  3. Jakten på en mördare : ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jakten på en mördare : ett reportage om spaning... av Tobias Barkman (pocket).

Köp båda 2 för 326 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna