Klassiska barnböcker

Vissa böcker etsar sig fast i hjärtat för alltid, särskilt barnböcker. Här hittar du klassiska och kända barnböcker som var populära redan på 70-, 80-, 90- och 2000-talet. Låt barnen och barnbarnen upptäcka böckerna du själv älskade som barn och upplev nostalgi när den är som bäst. Återupptäck barnboksklassikerna som aldrig blir gamla eller omoderna.

Barnböcker på engelska

Att läsa barnböcker på engelska tillsammans med sitt barn är ett perfekt sätt att på ett odramatiskt sätt introducera språk för sitt barn. Det finns många barnböcker på engelska att välja bland, både välkända svenska barnböcker som översatts och världskända barnböcker med engelska som originalspråk.

Barnböcker med ljud

Skapa läsglädje med barnböcker som låter. Barnböcker med ljud är mycket populära bland de mindre barnen som just börjat upptäcka böckernas underbara värld. Läs och sjung tillsammans med välkända karaktärer som Pippi Långstrump och lär ditt barn klassiska barnvisor med fina barnböcker med ljudmodul. Barnböcker med ljud är en mycket populär och uppskattad present till dop och födelsedagskalas.

Roliga barnböcker

Fnissa, skratta och flabba tillsammans med ditt barn när ni läser de här roliga barnböckerna. Inget får en att känna sig som en bra förälder som när man lyckas få sitt barn att kikna av skratt och här hittar du böckerna som hjälper dig att lyckas med precis det. Humoristiska, knasiga och roliga barnböcker och böcker som lockar läsaren att våga busa och larva sig.

Barnböcker om fotboll och andra sporter

Här hittar du böcker för barn som gillar fotboll, basket, ridning och alla andra roliga sporter. Läs om när drömmar blir till verklighet och man får chansen att spela med sitt favoritlag eller ta del av några av våra största sportstjärnors spännande berättelser om hur de tog sig ända till toppen.

Normkreativa böcker

Vi känner, tänker och tycker olika. Olika familjer ser olika ut. Det ska förstås speglas i barnböckerna vi läser! Här hittar du normkritiska barnböcker som är inkluderande, har ett genusperspektiv och utmanar vedertagna sanningar. Prinsessor tycker inte alltid om prinsar, en del har två mammor och pappor kan också gråta. Upptäck nya barnböcker med budskap som hyllar olikheter och mångfald – olika är bra!

Pedagogiska barnböcker

Pedagogiska barnböcker har blivit mycket populära och uppskattas av så väl stora som små. Här hittar du till exempel mysiga böcker för tillsammansläsning som tränar språk och kommunikation, böcker om stora känslor som kan vara svåra att prata om och böcker som kan hjälpa barn att förstå viktiga men svåra saker som integritet, samtycke och gränssättning.

Barnböcker om troll och magiska väsen

Troll, drakar och andra magiska väsen har alltid fascinerat barn i alla åldrar. Här hittar du klassiska sagor, som den om Bockarna Bruse, och mer moderna berättelser med spännande äventyr och upptäckter som att troll kanske inte alltid är så hemska och elaka som man tror. Fantasieggande fantasy för unga läsare, ofta med fantastiska illustrationer.