Trotsboken (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2015-09-22
Upplaga
4
Förlag
Norstedts
Dimensioner
235 x 175 x 25 mm
Vikt
728 g
SAB
Dofa
ISBN
9789113069098
Trotsboken (inbunden)

Trotsboken

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-09-22

Slutsåld

"Han har kommit i trotsåldern", suckar vi föräldrar när barnet plötsligt blir allmänt omöjligt. I själva verket består livet av många olika perioder av trots. Och väl är det. Trots leder till mognad och utveckling. Det är alltså inget fel när barnet plötsligt är på tvärs. Men det kan vara väldigt jobbigt. Det som fungerade så bra tidigare, fungerar plötsligt inte alls. Vi känner inte igen barnet och oroar oss för hur vårt jobbiga barn kommer att fungera tillsammans med andra barn och vuxna.

Vi trotsar i perioder genom hela livet. Fast vi säger det på olika sätt i olika åldrar. Redan under det första levnadsåret har bebisen sina "trotsperioder" och trotsåldern vid två-tre år känner vi alla till. Sedan kommer nya perioder av trots och utveckling vid fyra, sex, nio och tolv år, och naturligtvis i tonåren. Dessutom under graviditeten, som ju också är en tid av stor omställning för både kvinnor och män. Den här boken handlar om trotsperioderna under barndomen fram till tonåren, samt under graviditeten.

Trotsboken kom första gången 2001 och blev snabbt en stor framgång. Responsen från föräldrar har varit enorm. Nu kommer den fjärde utgåvan av boken, med uppdaterat innehåll och ny form.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Trotsboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skapar otrygghet hos barn
  Matilda Andersson, 4 februari 2023

  En bok som jag har stor kritik mot då den är helt ur tiden. Anknytningen kan skadas av 5-minuters läggningar som föreslås som metod. Skapar otrygga barn!

 2. Träffande och hjälpsam!
  Fredrik, 8 augusti 2018

  Frigörande läsning som hjälpte oss som föräldrar att klara av vissa svåra perioder med våra barn.
  Kan bara rekommendera denna boken.

  Författarna sätter ord på saker man upplevt så räkna med aha-upplevelser.

  Som författarna själva sagt:
  "Vad är ditt viktigaste budskap till föräldrar vars barn är i sin första trotsperiod?
  - Det är att trots är lika med utveckling!"

  Bara det kan vara ett viktigt mantra för föräldrar med barn som är trotsiga.

 3. Det finns hopp!
  Familjebehandlare, 7 september 2016

  Föräldrar jag träffar för stöd i föräldrarollen ÄLSKAR denna bok! Den "lånas" ständigt hem från vårt väntrum och vi köper in nya för vi tänker att den som lånade behövde den säkert.

 4. Läs något annat
  70-talistmorsa, 2 oktober 2015

  Författare med gedigen erfarenhet och vissa avsnitt i boken är verkligen mitt i prick. Men andra texter är skrivna för en annan, svunnen tid. Studier utan källa (sidan 83). Tips om en tolv år gammal bok innehållande fördomsfulla studier (sidan 91 + 100). Idag är verklighetens föräldrar och pedagoger mer pålästa om "könsskillnader" än vad författarna är.

  Bokens målgrupp är väl födda på 70-, 80- och 90-talet så ensidiga texter skulle kunnas skrivits om för att göra en mer komplett bok.... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Barn och psykosomatik - - förståelse och bemötande

  Gösta Alfvén, Malin Alfvén, Ulrika Berg, Monica Brendler Lindqvist, Birgitta Johansson Niemelä

  Negativ stress är vanlig i samhället, i skolan, i familjen och hos individen. Barn och psykosomatik ger en bred och aktuell bild av orsaker till negativ stress, hur den yttrar sig och hur vi kan förstå vad som händer i kropp och själ. Det som med ...

 • Time Out!

  Malin Alfven, Kristina Hofsten

  &quote;I've failed as a parent,&quote; is a common statement of resignation when a child suddenly becomes awkward, defiant, angry, or generally impossible. What worked to calm them down a year ago might not necessarily work now and the parent blam...