Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2018-01-13
Upplaga
5
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Illustratör/Fotograf
Airi Iliste
Dimensioner
228 x 153 x 18 mm
Vikt
490 g
SAB
Doka,Oaba
ISBN
9789127822177
Arbetsgruppens psykologi 5:e utgåvan (häftad)

Arbetsgruppens psykologi 5:e utgåvan

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-01-13
355
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Arbetsgruppens psykologi är en uppskattad och etablerad klassiker. Denna femte utgåva har uppdaterats till dagens arbetsliv och dess villkor. Boken knyter ihop klassiska teoretiska perspektiv på grupper och psykosocial arbetsmiljö både med aktuell forskning och med konkreta erfarenheter av arbete och samarbete i olika typer av grupper och team. Bland mycket annat behandlas medarbetar- och ledarskap, socialt stöd, kommunikation, rättvisa och konflikthantering. Författarna är därtill generösa med råd och idéer om hur ofrånkomliga stötestenar i en arbetsgrupps liv kan hanteras. Innehåller ger sammantaget en djupgående förståelse för vad psykosocial arbetsmiljö innebär i praktiken.

Boken vänder sig till en bred målgrupp. Den lämpar sig väl som kurslitteratur på högskoleutbildningar; dels som en allmän förberedelse för ett kommande yrkesliv, dels som en specifik kunskapskälla för studerande av personal-, arbetsmiljö- och verksamhetsfrågor, exempelvis blivande personalvetare, psykologer och socionomer. Dessutom utgör den en utmärkt handbok för de chefer och grupper som vill satsa på de små stegens förbättrningsarbete, med fokus på arbetsklimat, hälsa och prestationer.

Sammantaget presenterar författarna en bred, gedigen och välskriven genomgång av arbetsgruppers psykologi som även rymmer flera praktiska råd och tips för både ledare och gruppmedlemmar.
Björn Nilsson i BTJ-häftet nr 7, 2018
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Arbetsgruppens psykologi 5:e utgåvan
 2. +
 3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 570 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Arbetsgruppens psykologi 5:e utgåvan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas varmt!
  Fanny H., 28 mars 2019

  Denna boken var riktigt bra. En nyttig bok som förklarar allt på ett enkelt och överskådligt sätt. Den ger en fördjupad förståelse om arbetsgruppens struktur, olika roller, ledarens roll/ledarskap och mycket mer. Passar lika bra för någon som är inriktad på ledarskap, som för någon som mest vill förstå sig på gruppdynamik. Ja, i princip för alla som på något sätt ingår i en arbetsgrupp!

 2. Mycket bra och läsvärd!!
  Eva, 5 mars 2018

  För alla som är intresserade av sitt arbete, hur vi har det på jobbet och vill kunna få en bättre, trevligare och mer utvecklande, positiv arbetsmiljö- som vill höja den sociala kompetensen och få en sund prestationsutveckling, och inte minst arbetsglädje- läs denna! Mycket givande, tänkvärd och nyttig för ens eget vidkommande!
  Arbetstagare, chefer, ledningsgrupper!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna