Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2020-06-26
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
202 x 125 x 19 mm
Vikt
330 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127826717
Dansa mjukt med tillvaron : om mening, mod och möjligheter (inbunden)

Dansa mjukt med tillvaron : om mening, mod och möjligheter

(18 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-06-26
225
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Sagt om boken:

"En jättehärlig bok!"
SVT Go'kväll

Den folkkära psykoterapeuten Anna Kåver är tillbaka med en ny bok där hon formulerar principer för psykologiskt och existentiellt välbefinnande, mer i form av personliga essäer än uppmanande träning.

Att röra sig flexibelt i våra tankar och känslor hjälper oss på vägen. Likaså att hitta en inre frihet med tillåtandet som ledstjärna och utan alltför höga krav. Hon beskriver vardagsmodet som vi kan hitta för att utmana hindrande rädslor.

Likaså lyfter hon fram vikten av att hitta mening, men också att kunna släppa taget om att hitta den. Ett liv i välbefinnande är ett liv i närvaro och acceptans, det är numera fakta och inte allmänt flum. Men fantasier och dagdrömmar behöver också sitt utrymme.

Livet tillsammans med andra - med empati, bekräftelse och välvillighet - utgör själva fundamentet i vår tillvaro. Utan ett gott tillsammans dör vi sakta både själsligt och kroppsligt. Till slut, livet måste vara lockande. Att hålla nyfikenheten och intresset för omvärlden levande, att engagera sig även utanför sig själv, att njuta och att leka.

Med denna bok vill Anna Kåver påminna oss om våra egna resurser och vad vi kan betona lite mer i våra liv. Då kan förhoppningsvis dansen med tillvaron bli så mjuk som vi vill ha den.

Anna Kåver är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och författare till succéer som Att leva ett liv, inte vinna ett krig, Himmel, helvete och allt däremellan, Tillsammans (med Åsa Nilsonne) och senast Oro - att leva med tillvarons ovisshet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dansa mjukt med tillvaron : om mening, mod och möjligheter
 2. +
 3. Att leva ett liv, inte vinna ett krig : om acceptans

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att leva ett liv, inte vinna ett krig : om acce... av Anna Kåver (kartonnage).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Dansa mjukt med tillvaron : om mening, mod och möjligheter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så självklar och enkel
  Anna Burström, 21 juli 2020

  I samma självklara stil skriver Anna Kåver om hur vi människor kan använda våra resurser till att bli lyckligare och finna vår mening. Precis som i sina tidigare böcker kopplar Anna ihop sina teoretiska kunskaper och situationer från terapirummet med sina erfarenheter från sitt vardagliga liv, vilket bidrar till ett djup i förståelsen hos läsaren samtidigt som språket och tonen i boken är lätt att ta till sig. Äntligen får vi läsa om vad vi behöver göra (och inte göra) för att bli nöjda och l... Läs hela recensionen

 2. Hur vill du dansa ditt liv?
  Emelie Kjellgren (Falun), 5 juli 2020

  Anna Kåver har verkligen lyckats fånga läsaren med sin egna berättelser & upplevelser som terapeut med det teoretiska och hur det är att leva livet. Teorin är lätt att ta till sig och vill man är det tips på hur man lättare kan dansa mjukt med sin tillvaro framåt och hur vi kan få styrka från det som varit. Varje kapitel inleds med ett passande och eftertänksamt ordspråk.
  Boken får läsaren att få förståelsen för hur vi behöver lyssna inåt på vad det är för dans vi vill ha i våra liv.

 3. Psykologisk feelgood
  Julia Ridal, 3 juli 2020

  I "Dansa mjukt med tillvaron" får läsaren följa Anna Kåvers tankegångar om det psykiska välbefinnandet och dess byggstenar. Har man läst Annas tidigare böcker är det bekanta begrepp och ett bekant språk, men jag överraskas ändå av både det vänliga, empatiska språket och de nya perspektiv på mod, mening och mänskliga möjligheter som boken erbjuder mig. Anna Kåver har en tydlig psykologisk och vetenskaplig grund och breddar här de kunskaperna på ett nyfikenhetsväckande sätt! Dansa mjukt med til... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anna Kåver