Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2016-09-14
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Katarina Jansson
Originaltitel
The dog who crossed the jungle to find a home
Medarbetare
Bergmark, Victoria (form)
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
439 g
SAB
Qdfja,Lz Lindnord, Mikael
ISBN
9789137148731
Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem (inbunden)

Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem

(141 röster)  |  Läs 29 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-09-14
189
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hunden som berörde en hel värld

Det här är den fantastiska berättelsen om Arthur - gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem. Hem till elitidrottaren Mikael Lindnord i Örnsköldsvik.

De utmattade svenska multisportarna befann sig mitt i regnskogen i Ecuador under VM. De skulle ha en kort vila innan nästa stenhårda pass tog vid - flera dagars löpning, cykling och forsränning i oländig terräng väntade härnäst. Leriga, trötta och hungriga började de tillaga sin måltid som bestod av köttbullar när landslagets ledare, Mikael Lindnord, fick syn på en tilltufsad vilsekommen hund. Han slängde åt hunden en köttbulle och tänkte inte mer på saken.

Det var först senare, under det närmare 700 kilometer långa loppet, som Mikael insåg att hunden följde efter dem och gav honom namnet Arthur. Uppför höga berg, över leriga fält och simmande i iskallt vatten kämpade Arthur vid sidan av laget. Utmärglad och skadad höll han jämna steg med de topptränade atleterna och vek inte en tum från deras sida. Till slut kunde ingen längre vara oberörd - allra minst Mikael som hade fått en vän för livet.

En otrolig och rörande historia om hunden som slog världen med häpnad. Om strapatser i djungeln och känsloladdade möten. Om multisportarnas tuffa tillvaro. Om kampen för att överleva och för att få ge Arthur ett nytt hem i Sverige.

"En känslosam solskenshistoria om ett djurs ovillkorliga kärlek - och om en fantastisk resa!" Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem
 2. +
 3. Arthur och hans vänner : och andra berättelser om hundar som fått människor att hitta sig själva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arthur och hans vänner : och andra berättelser ... av Mikael Lindnord, Val Hudson (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 29 recensioner av Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gatuhunden Arthur
  Olofsson Stig Åke, 12 mars 2018

  Självklart skulle jag rekommendera, en sann historia, om ett lyckligt slut.
  Jag läste den på två dagar, eftersom den lättläst, man levde en i boken
  Mvh Stig Åke

 2. En intressant och fängslande bok
  Disco (Sundbyberg), 26 februari 2018

  En intressant och lättläst bok som alla borde läsa. I boken finns färgfoton och några sämre svart/vita foton. En askungen saga om hunden som hittar sin nya familj på ett äventyr i Ecuador.

 3. Arthur visade att hundar kan bli människans vän.
  Hundälskare, 16 januari 2018

  En fantastisk berättelse om en hund som hittar sin bästa vän människan, som dessutom är sann. Alla strapatser att ta sig fram i djungeln och få tillstånd att komma in i Sverige. Ibland rann ögonen av glädjetårar ibland av sorgetårar, men allt blev till sist så bra som man bara kan önska sig. Grattis Mikael till en riktigt välskriven bok om ert äventyr.

 4. Älskar hundar
  Carola Kristina Wallin, 1 november 2017

  Jag har inte läst om Arthur ännu, däremot läste jag för rätt många år sedan om en annan vildhund från Patagonien, som också räddades (om jag får säga så) till Sverige. Den hunden fick namnet "Sigge" och lär ska ha blivit en utmärkt älghund.
  Men älskar man djur, och hundar i synnerhet, så kan jag fast jag inte ännu läst om Arthur, säkert säga att boken om Arthur kommer att värma en hundväns hjärta.

 5. Spännade ,tänkvärd
  solen, 13 juni 2017

  En fin beskrivning om hur människa o djur kan få en direkt relation och genom ögonkontakt avläsa varandra.
  Det är med spänning man läser boken för att få veta vad som skulle komma.
  Boken är välskriven o välformulerad.

 6. Trivsam läsning.

  En mycket läsvärd och trivsam bok på alla sätt! Välskriven och intressant bok där man får följa mikael och hans team genom Ecuador djungler, samt hans fantastiska möte med Arthur som blir hans själsfrände. Underbar bok

 7. Fantastiska hunden Arthur

  En mycket läsvärd bok om Mikael Lindnord's stora engagemang för en stackars hund som visad sej vara en riktig överlevare, en riktig berättelse om en fantastisk man och hunden som blev hans!

 8. Tillgivenhet
  Inga Lill Hollsten, 25 februari 2017

  En väldigt rörande bok. Många tårar. Vilken hund, Vilken ömsesidig kärlek. Sträckläste hela boken. Kunde ej släppa den fast man visste att det slutade lyckligt.

 9. En underbar berättelse
  Lundabo som jobbat i Malmö, 21 februari 2017

  Läste denna underbara historia om gatuhunden Arthur och blev mycket berörd.
  Önskar Arthur och hans svenska familj allt gott i framtiden.

 10. Hjärtevärmare

  Underbar historia som jag följt redan innan boken men här får man också följa strapatserna före och under loppet. Önskar Arthur och familjen ett långt liv tillsammans!

 11. Feelgood bok
  Agnes, 12 januari 2017

  Har bara hunnit halvvägs men ser fram emot slutet trots att man vet att det slutar bra. Kul att även läsa om hur multisport går till och vilken påfrestning det är.

 12. En fantastisk historia!
  Solweig Carlsson, 4 januari 2017

  Man skrattar och gråter om vartannat. Boken är klart läsvärd och rekommenderas varmt! Berättelsen om hur denna hund valde en människa är så otrolig och ibland undrar man om Arthur är verklig och inte en människa i en hunds kropp.
  Läs den!

 13. Varmhjärtad hundbok
  Willie, 30 december 2016

  Som ägare av två spanska hemlösa hittehunder som utvecklats precis som Arthur till kloka, barn-o-hundvänliga individer känner vi igen den glädje boken beskrivar. Välformulerad och tankeväckande bok som kan rekommendera som gåva till släkt och vänner.

 14. Gatuhunden Arthur
  Gunilla Elisabet Wikman, 12 december 2016

  En helt fantastisk bok för alla hundälskare. Jag köpte 2 ex. En varsin till båda mina döttrar som har hundar. Min yngsta dotter sträckläste boken och satte in omslagsbilden och en entusiastisk recension på Facebook. Eftersom hon och hennes man även sysslar med löpning (t.ex. maraton) så hade de även stor behållning av Mikaels beskrivning av tävlingen i Ecuador.

 15. rörande kärlek vid första ögonblick.
  Morgans matte., 2 december 2016

  Rörande beskrivning av ett möte mellan två fast beslutna varelser att inte släppa taget om varandra. Två egensinniga och envisa individer som väcker varma känslor i denna berättelsen. Hjärtkärande beskriven att bli vald av en helt utblottad och närmast döende individ, "jag väljer dig eller döden". värkar Arthur tänkt och kärleken blir besvarad.

 16. Arthur
  Anne Adolfsson, 28 november 2016

  Vad ska man säga, en helt underbar nästan osannolik bok!
  Blir alldeles varm i hjärtat att läsa om deras historia tillsammans
  ville inte att boken skulle ta slut och man kan kanske hoppas på
  en ny bok framöver. Skulle vara kul att få läsa om hur livet är för
  Arthur och hans familj när det gått några år.
  Kan varmt rekommendera denna bok!

 17. Mycket intressant...
  Jolanta Lundin, 11 november 2016

  Intressant, upplysande och rörande historia om en underbar vänskap, kärlek, och tillgivenhet. En sann berättelse om två riktiga kämpar - den fantastiske Mikael Lindnord som med stöd av sin härliga familj och många vänner vann en lycklig framtid för tuffingen Arthur som man bara inte kan låta bli att älska!

 18. Arthur, vän för livet.
  Bokmalen_yami, 25 oktober 2016

  Även på de mest otippade och avlägsna delarna av världen kan man finna en vän för livet.
  Tänk vad svenska köttbullar kan göra för underverk för en herrelös hund i djungel.
  Den här boken värmer ens hjärta, är svag för djurhistorier med verklig historia.
  Mycket ska hända innan ett flyg ska ta en hem och vad som får en att vilja göra allt för att få hem en herrelös hund som bokstavligt talat kämpa sig till ett bättre liv. En hund som fick det bättre i sitt liv. En människa som såg n... Läs hela recensionen

 19. Artur
  Ingrid Ekman-Andersson, 19 oktober 2016

  Bara så bra. Går inte att undvika att bli berörd av Artur. Dessutom imponerad av multisportare. Bok väl värd att ta del av.

 20. bästam julklappen för hela familjen
  maj-lis saväng, 11 oktober 2016

  spännande och gripande läsning för hela familjen.En sann saga om vänskap och hjältemod mellan en illafaren hund och en topptränad idrottsman.

 21. Arthur - en unik vän
  Masgunnar, 10 oktober 2016

  Relationen mellan Arthur och hans omgivning och miljö är återgiven på ett fängslande och många gånger tårframkallande sätt. Beskrivningen av hans hälsotillstånd följer samma mönster. För en hundvän är det bara att läsa från pärm till pärm. Boken är ett perfekt manus till en film som jag gärna vill se.

 22. En bok för dig som går i tankar att skaffa hund.
  Rolf Edvin Beckström, 10 oktober 2016

  En bra bok för dig som gillar idrott med laganda, prestationer och uthållighet, samt hundar. I denna bok får du verkligen vara med om en hund som visar att man aldrig överger sin vän som den har fått förtroende för och som den litar på.

 23. Gatuhunden Artur
  Berit, 29 september 2016

  Intressant och mycket känslig bok som jag kommer att rekommendera andra.Jag tycker också att boken kan ge en tankeställare om att djur är värda att mötas med RESPEKT.

 24. Arthur :gatuhunden som lämnade djungeln och hittad
  Allenhas , 28 september 2016

  En av dom bästa böcker jag har läst . Och den innehåller så många känslor .
  Rekommenderas till alla att läsa .
  Innehåller alla känslor som sorg , glada saker .
  Kämpandet med Jordbruksverket innan Arthur får komma hem .

 25. Detta vill jag kalla en resa - på många plan
  Göran Larsson, 28 september 2016

  En fantastisk rörande story om gatuhunden Arthur, som nu är världskändis. Allt har redan sagts om Mikaels och hans osannolika resa fram till de nådde slutstationen - familjen Lindnors hem. Jag skulle gärna vilja tillägga att det också beredde mig stort nöje att få inblick i multisportarnas vardag, med träning och åter träning, att inte ge upp hur svåra strapatserna än var, samt denna otroliga lojalitet både inom laget och sporten i stort.
  Jag önskar nu att Arthur får leva ett gott och lån... Läs hela recensionen

 26. En bok som bör läsas av alla och envar!
  Margareta Larsson, 28 september 2016

  En bok som inte kan lämna någon människa oberörd. Jag kan varmt rekommendera den här boken som verkligen är både gripande och läsvärd.

 27. En rörande bok som engagerar
  Christer Wennström, 28 september 2016

  Det är en konst att skriva om sig själv som idrottsutövare samtidigt som man fokuserar på en hund.
  Hela storyn engagerar läsaren och det är svårt att lägga ifrån sig boken innan man kommit till sista sidan.
  Det känns som om Arthur sitter bredvid mig när jag läser!

 28. En askungesaga från djurriket
  Bodil Proos, 28 september 2016

  Kan det bli bättre? En askungesaga från djurriket. Jag älskar historier om "trasiga" djur som kommer bort från sitt dåliga liv och hamnar hos precis rätt människor. Precis som Gatukatten Bob. Mikael skriver så gripande så man sitter och snyftar, men det är ju glädjetårar för man vet ju att det blir bra. Och allt började med en köttbulle...

 29. Måste läsas - en bok som berör.....
  Ingrid , 28 september 2016

  En fantastisk bok. Man blir så otroligt berörd av boken. Från första mötet till innerlig kärlek mellan en hund och en husse. Tänk vilken inre resa för dem bägge. Vilken story alltså!

Visa alla 29 recensioner

Bloggat om Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln ...