Brotten i näringsverksamhet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
428
Utgivningsdatum
2024-05-28
Upplaga
6
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
240 x 158 x 24 mm
Vikt
659 g
SAB
Oeb-c
ISBN
9789139030379

Brotten i näringsverksamhet

Häftad,  Svenska, 2024-05-28
634
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Vem är straffrättsligt ansvarig för brott som har begåtts i ett aktiebolags verksamhet? När kan personer åläggas näringsförbud eller rådgivningsförbud? Vad är företagsbot? När föreligger obestånd i ett straffrättsligt sammanhang?

Förutom svaren på dessa frågor innehåller Brotten i näringsverksamhet en utförlig redovisning av vad som kan sammanfattas som affärslivets straffrätt med de olika brottstyperna och straffrättsliga påföljderna och andra rättsverkningar som kan aktualiseras i näringsverksamhet.

Denna sjätte upplaga av boken följer upp författningsändringar och ny rättspraxis efter femte upplagan 2021.

Brotten mot borgenärer, trolöshet mot huvudman, mutbrott, marknadsmissbruk på värdepappersmarknaden och svindleri är exempel på brott som boken behandlar. Som bakgrund till de straffrättsliga bestämmelserna redovisas översiktligt företagandets olika former, dvs. reglerna om enskild firma, aktiebolag, handelsbolag, ekonomiska föreningar m.m.

Boken vänder sig inte bara till personer inom rättsväsendet som exempelvis domare, åklagare, advokater och brottsutredare. Även för revisorer, redovisningskonsulter, företagare, personer inom värdepappershandeln m.fl. torde den vara en användbar handbok.
Visa hela texten

Fler böcker av författarna

  • Skatt och skattebrott

    Rolf Holmquist, Ola Ragnar

    Det svenska skattesystemet baseras på att information lämnas till Skatteverket. Vilken information som ska lämnas har betydelse både utifrån ett materiellt perspektiv när skatter och avgifter ska fastställas o...