Svensk kontroll av företagsförvärv (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2018-08-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Svensk kontroll av företagsförvärv
Dimensioner
215 x 150 x 200 mm
Vikt
400 g
SAB
Oead-c
ISBN
9789139115779
Svensk kontroll av företagsförvärv (häftad)

Svensk kontroll av företagsförvärv

Häftad Svenska, 2018-08-17
651
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den svenska kontrollen av företagsförvärv bygger i allt väsentligt på EU:s motsvarande regler, men det finns viktiga skillnader, bl.a. vad gäller tröskelvärden, processuella överväganden, bevisfrågor, förvaltningsrättsliga frågor och inte minst sättet på vilket domstolarna gör sin prövning av konkurrensärenden och konkurrensmål.

Här sammanfattar författaren på ett systematiskt sätt regelverken och rättsläget utifrån sina erfarenheter från lagstiftningsarbete, praktik och tillsynsarbete med företagskoncentrationer. Boken innehåller även en ingående analys av hur anmälningar görs och utreds, vad som innefattas i den materiella prövningen av anmälda koncentrationer och en omfattande undersökning av särskilt intressanta svenska ärenden. Härigenom ges läsaren en djup inblick i hur analysen görs. Eftersom författaren har medverkat i merparten av de berörda målen ges en unik insyn i hur förvärvskontrollen fungerar i praktiken. Detta är till stor nytta för rättstillämpningen och ökar transparensen för företag. Boken avslutas med en utblick över de förändringar som nyligen gjorts i Konkurrensverkets beslutanderätt och för att understryka viktiga steg i processen ges läsaren handfasta råd i koncentrationsärenden.

Svensk kontroll av företagsförvärv vänder sig till advokater, bolagsjurister och till alla andra som har ett intresse för att lära sig mer om hur kontrollen av företagsförvärv går till i teori och praktik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svensk kontroll av företagsförvärv
  2. +
  3. Normprövning : Domstols kontroll av  <br>svensk lags förenlighet med regeringsformen och europarätten 2000-2010

De som köpt den här boken har ofta också köpt Normprövning : Domstols kontroll av
svensk...
av Karin Åhman (häftad).

Köp båda 2 för 1262 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Karlsson