Fysik för lärare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2012-09-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 22 mm
Vikt
705 g
SAB
Ucc,530
ISBN
9789144076652

Fysik för lärare

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-09-24
376
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Redan under sin tid i förskolan möter barnen fysikaliska begrepp. I grundskolan möter eleverna ett mer omfattande innehåll om fysikens metoder, begrepp och roller i samhälle, vardagsliv och världsbild. Men fysik finns inte bara i skolan. Den finns lika mycket på lekplatsen, på nöjesfältet och hemma i köket. Då handlar det inte om att kunna formler utan om att förstå fysikens samband och kunna samtala om dem. Fysik för lärare förbereder blivande lärare för det samtalet.
Författarna ställer begreppen i centrum, begrepp som inte döljs av formler och beräkningar. Sambanden förklaras i ett vardagligt språk. Med sitt resonerande språk visar författarna vägen till förståelse, både för den blivande läraren och för eleverna i skolan.
Boken innehåller klassisk fysik. Mekanikens krafter och rörelser utmanar till att utveckla ett Newtonskt tänkande. Materia, ljud, ljus, värme, ellära och magnetism behandlas också med materiens partikelnatur som bas och energin som röd tråd. Även astronomi är en självklar del av boken.
Elevers tankar om fysikens begrepp tas upp i flera sammanhang. Bilder, resonerande problem och experiment fördjupar förståelsen.
Boken riktar sig i första hand till blivande och verksamma lärare i årskurserna 4-6 men kan med fördel också användas i studiegångar som riktar sig mot tidigare år. Den rekommenderas också som introduktion vid lärarutbildningar i fysik där litteraturen traditionellt innehåller en stor andel formler och beräkningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fysik för lärare
  2. +
  3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 615 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fysik för lärare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. För mig var den här boken en riktig guldgruva. Alla...
    Elina Hentilä, 25 juli 2013

    För mig var den här boken en riktig guldgruva. Alla moment inom fysiken som jag behöver kunna för att undervisa i fysik finns beskrivna. Vissa kapitel i boken är svårare att förstå än andra, men författarna bygger upp de förkunskaper som jag behöver för att sedan använda till min egen undervisning. Den här kommer jag läsa i ofta.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna