Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2017-05-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 11 mm
Vikt
304 g
SAB
Emia-c
ISBN
9789144120607
Rektorer : om konsten att hantera motstridiga krav (häftad)

Rektorer : om konsten att hantera motstridiga krav

Häftad Svenska, 2017-05-22
311
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december kl. 21:30 för leverans innan julafton
Vad gör rektorer, och varför? Rektorer framställs ofta som nyckel aktörer i arbetet för bättre resultat och ökad likvärdighet i den svenska skolan. Men vilka möjligheter har de egentligen att leda och styra sina skolor?

Rektorer ska implementera lagar och läroplaner, vårda professionella ideal och förmedla demokratiska värden - men därutöver ska de leda sina organisationer effektivt och konkurrera på en marknad. Rektorernas möjligheter att leda och styra underlättas inte av att den politiska styrningen av skolan är allt annat än gjuten i ett stycke.
Författarna har under ett antal år följt rektorer i deras dagliga arbete, och i den här boken beskrivs hur rektorerna försöker hantera de många och motstridiga krav som de ställs inför.

Boken är tänkt att användas vid utbildningar för rektorer, lärare och andra verksamma i skolan, men den är också (nära nog) oumbärlig för alla andra som intresserar sig för ledning och förändring inom den offentliga sektorns organisationer.
Förvaltningsakademin är en mångvetenskaplig centrumbildning vid Södertörns högskola som bedriver forskning om förvaltning, erbjuder uppdragsutbildning och verkar för kvalificerade möten mellan forskning och praktik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rektorer : om konsten att hantera motstridiga krav
  2. +
  3. Ledning och förståelse : en förståelsebaserad syn på utveckling av människor och organisationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ledning och förståelse : en förståelsebaserad s... av Jörgen Sandberg, Axel Targama (häftad).

Köp båda 2 för 642 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Rektorer : om konsten att hantera motstri...