Forensisk KBT : behandling för brottsdömda (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2020-02-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
14 x 236 x 165 mm
Vikt
520 g
SAB
Oepa,Vlbdö
ISBN
9789144123271

Forensisk KBT : behandling för brottsdömda

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-02-18
344
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför blir man kriminell? Kan vi bota kriminalitet? Hur gör vi för att hjälpa brottsdömda att förändra sitt beteende och minska risken att återfalla i brott?

Forensisk KBT handlar om kognitiv beteendeterapi vid kriminalitet och i förlängningen om att förändra beteenden i syfte att minska risken för att återfalla i brott. I boken får läsaren bekanta sig med grundläggande behandlingsförutsättningar utifrån principerna om risk, behov och mottaglighet (RBM). Läsaren ges en ingående beskrivning av forensisk KBT samt klientens förändringsprocess från kartläggning och behandling till vidmakthållande. Teori och praktik varvas med klientexempel.

Forensisk KBT visar vad som kan göras konkret för personer som begår brott i syfte att skydda samhället, minska lidande och skapa möjlighet för brottsdömda att påbörja och hålla fast vid ett liv utan kriminalitet. Boken handlar om hopp och människans förmåga till nyinlärning och förändring.

Boken vänder sig särskilt till dem som arbetar inom forensiska verksamheter såsom kriminalvård och rättspsykiatri samt till studerande inom psykologi, psykiatri, juridik och socialt behandlingsarbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Forensisk KBT : behandling för brottsdömda
 2. +
 3. Den mjuka staten : feminiseringen av samhället och dess konsekvenser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den mjuka staten : feminiseringen av samhället ... av Erik J Olsson, Catharina Grönqvist Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 566 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Forensisk KBT : behandling för brottsdömda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk KBT-bok
  Lena Jannicke Cosyns, 15 juni 2021

  För alla som är intresserade av och/eller arbetar med KBT är denna bok ovärderlig. Jag använder den ständigt i mitt dagliga arbete. Rekommenderas starkt!

 2. En bok för alla intresserade!
  Sarah, 2 november 2020

  En bok verkligen värd att läsa för den som är intresserad av forensisk psykologi och kriminalitet! Lätt för läsaren att förstå med alla bilder och figurer! Köp!!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna