Forensisk KBT : behandling för brottsdömda (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2020-02-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Oepa,Vlbdö
ISBN
9789144123271
Forensisk KBT : behandling för brottsdömda (häftad)

Forensisk KBT : behandling för brottsdömda

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-02-18
291
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Varför blir man kriminell? Kan vi bota kriminalitet? Hur gör vi för att hjälpa brottsdömda att förändra sitt beteende och minska risken att återfalla i brott?

Forensisk KBT handlar om kognitiv beteendeterapi vid kriminalitet och i förlängningen om att förändra beteenden i syfte att minska risken för att återfalla i brott. I boken får läsaren bekanta sig med grundläggande behandlingsförutsättningar utifrån principerna om risk, behov och mottaglighet (RBM). Läsaren ges en ingående beskrivning av forensisk KBT samt klientens förändringsprocess från kartläggning och behandling till vidmakthållande. Teori och praktik varvas med klientexempel.

Forensisk KBT visar vad som kan göras konkret för personer som begår brott i syfte att skydda samhället, minska lidande och skapa möjlighet för brottsdömda att påbörja och hålla fast vid ett liv utan kriminalitet. Boken handlar om hopp och människans förmåga till nyinlärning och förändring.

Boken vänder sig särskilt till dem som arbetar inom forensiska verksamheter såsom kriminalvård och rättspsykiatri samt till studerande inom psykologi, psykiatri, juridik och socialt behandlingsarbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Forensisk KBT : behandling för brottsdömda
  2. +
  3. I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv som advokat

De som köpt den här boken har ofta också köpt I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv... av Johan Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 495 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Forensisk KBT : behandling för brottsdömda. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok för alla intresserade!
    Sarah, 2 november 2020

    En bok verkligen värd att läsa för den som är intresserad av forensisk psykologi och kriminalitet! Lätt för läsaren att förstå med alla bilder och figurer! Köp!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna