Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
110
Utgivningsdatum
2020-03-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Agneta Eriksson
SAB
Ea
ISBN
9789144134567
Jag vill inte till skolan : om problematisk skolfrånvaro hos barn och unga (häftad)

Jag vill inte till skolan : om problematisk skolfrånvaro hos barn och unga

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-03-05
296
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Jag vill inte till skolan handlar om barn och unga i åldern 6-16 år för vilka det blir ett problem att gå till skolan. De värjer sig mot skolan och skolvägrar - de försvarar sig och gör motstånd mot något som de förknippar med ett stort obehag.

Att barn vägrar gå till skolan kan hänföras till undvikande beteende. Barnen undviker skolan eftersom det ger en lättnad för stunden. På lite längre sikt är ett undvikande beteende dock en dålig strategi eftersom det går ut över barnens skolgång och utbildning.

Problematisk skolfrånvaro är ett sammansatt problem som ställer krav på ett nära samarbete mellan hem och skola. För de vuxna gäller det att utgå från barnens verklighet. Det är den som styr barnens beteende. Minsta tecken på vantrivsel måste upptäckas tidigt. Därför är detta en viktig bok.

Boken vänder sig till föräldrar och till pedagoger som arbetar nära barn med problematisk skolfrånvaro. Syftet är att ge de vuxna redskap och strategier för att få barnen att återvända till skolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag vill inte till skolan : om problematisk skolfrånvaro hos barn och unga
  2. +
  3. Hemmasittare och vägen tillbaka : Insatser vid långvarig skolfrånvaro

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemmasittare och vägen tillbaka : Insatser vid ... av Peter Friberg, Martin Karlberg, Ia Sundberg Lax, Robert Palmér (häftad).

Köp båda 2 för 505 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anne Vibeke Fleischer

  • Exekutiva funktioner hos barn och unga

    Anne Vibeke Fleischer, Käte From

    Exekutiva funktioner handlar om förmågan att få en idé, att planera samt genomföra idén och samtidigt kunna justera den under utförandets gång. De exekutiva funktionerna aktiveras främst när en person ska ta sig an något nytt eller komplicerat, me...