Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2021-05-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Ea
ISBN
9789144139692
Meningsfullt lärande : demokrati och samtal i skolan (häftad)

Meningsfullt lärande : demokrati och samtal i skolan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-05-18
384
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Skolan har stor betydelse för både individer och samhället. Undervisningen ska stötta elever att utveckla sin identitet och att bli demokratiska medborgare som kan förverkliga sig själva och påverka sin omvärld. Detta är ett fantastiskt uppdrag men också komplicerat. Hur skapar vi en undervisning som elever upplever relevant, intressant, inbjudande och utvecklande?

Meningsfullt lärande tar sig an dessa frågor med utgångspunkt i begrepp som kommunikation, meningsskapande, autentiskt lärande, gemenskap och personlig utveckling. Boken är skriven av lärare för lärare med undervisningspraktiken i fokus. Du får kunskap om fem pedagogiska metoder och mängder av praktiska tips på hur du kan öka elevens känsla av relevans, mening och sammanhang i undervisningen.

Meningsfullt lärande vänder sig till alla verksamma inom utbildning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Meningsfullt lärande : demokrati och samtal i skolan
  2. +
  3. Meningsfull undervisning - Bygga en undervisningsgemenskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Meningsfull undervisning - Bygga en undervisnin... av Niclas Fohlin, Jennie Wilson (häftad).

Köp båda 2 för 689 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Meningsfullt lärande : demokrati och samtal i skolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Meningsfull bok!
    Sofia, 26 maj 2021

    Köpte boken direkt när jag såg att den fanns inne. Jag ångrar mig inte! Den innehåller både tankar om meningsfullt lärande och konkreta, praktiska tips för att göra undervisningen meningsfull för eleverna. Det finns mer tips och konkreta idéer i denna bok än vad mina 10 senaste böcker hade på lärarutbildning. Detta är en bok jag tycker alla lärare borde läsa!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna