Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2021-07-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Björkelund, Cecilia (förf.) / Danielsson, Louise (förf.) / Jonsdottir, Ingibjörg (förf.) / Mårtensson, Lena (förf.) / Ståhl, Christian (förf.) / Tengelin, Ellinor (förf.) / Hensing, Gunnel (red.) / Holmgren, Kristina (red.) / Björk, Lisa (red.)
Dimensioner
16 x 210 x 150 mm
Vikt
400 g
SAB
Vl
ISBN
9789144142333

Psykisk hälsa i arbetslivet

Häftad,  Svenska, 2021-07-06
364
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Arbetslivet är en central arena för att främja den psykiska hälsan. Psykisk hälsa i arbetslivet handlar om hur psykisk ohälsa och hälsa relaterar till arbetsplatsens villkor. Vad utmärker en god arbetsplats vad gäller organisering, struktur och ledarskap? Och vilka möjligheter finns för den enskilde att leva upp till idealet som medveten och informerad individ?

Boken har en unik flervetenskaplig ansats och fokuserar, förutom på arbetsplatsen och individens förutsättningar, även på primärvårdens roll i att stärka samverkan med arbetslivet och förebygga sjukfrånvaro. Särskilt belyses vilka förutsättningar som är nödvändiga för tillgänglighet, kontinuitet och samverkan i primärvården.

Psykisk hälsa i arbetslivet vänder sig främst till dig som i din yrkesutövning arbetar med frågor om psykisk hälsa och ohälsa. Du kanske är anställd inom hälso- och sjukvården eller en myndighet såsom Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan. Du kan vara chef med personalansvar, fackligt förtroendevald eller arbeta inom HR eller företagshälsovård. Boken vänder sig också till studenter inom hälso-, personal-, beteende-, social- och arbetsvetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykisk hälsa i arbetslivet
  2. +
  3. Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt av Ulrike Herrmann (inbunden).

Köp båda 2 för 563 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »