Akilleshälar i välfärd, socialpolitik och socialt arbete (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2024-02-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Johansson, Staffan (förf.) / Lundström, Tommy (förf.) / Lundälv, Jörgen (förf.) / Sallnäs, Marie (förf.) / Swärd, Hans (red.) / Panican, Alexandru (red.)
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
282 g
SAB
Oh
ISBN
9789144176376

Akilleshälar i välfärd, socialpolitik och socialt arbete

Häftad,  Svenska, 2024-02-19
336
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur väl skyddar det svenska välfärdssystemet sina medborgare? Vilka är det sociala arbetets och socialpolitikens akilleshälar då, nu och i framtiden?

Enligt den grekiska mytologin finns en berättelse om Akilles, vars mor sökte skydda honom från spådomen att dö ung. Hon doppade honom därför i floden Styx, vars vatten ansågs ha magiska skyddande egenskaper, men höll samtidigt i hans häl varför just denna förblev oskyddad.

I dag har begreppet akilleshälar bland annat kommit att användas om svaga punkter i välfärdsstaternas ekonomiska och sociala trygghets system. En sådan svaghet är den dualism som vuxit fram i det svenska välfärdssamhället mellan å ena sidan selektiva rättigheter som vänder sig till några få fattiga och utsatta grupper och å andra sidan universella rättigheter som vänder sig till större grupper i samhället. Denna dualism präglar i hög utsträckning socialpolitiken och det sociala arbetet i dag.

I antologin medverkar åtta forskare från olika lärosäten i Sverige som analyserar akilleshälar inom olika delar av det svenska välfärdssamhället. Därutöver bidrar Susanna Alakoski med ett skönlitterärt perspektiv på akilleshälar i svensk välfärd.

Akilleshälar i välfärd, socialpolitik och socialt arbete vänder sig till dem som arbetar inom samhällets välfärdssystem, till forskare, politiker och till studenter vid universitet och högskolor som ska arbeta inom olika sektorer i välfärdssamhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Akilleshälar i välfärd, socialpolitik och socialt arbete
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 425 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »