Till vad har vi identitet? - Migration, etnicitet och funktionsnedsättning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2023-11-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
16 x 210 x 150 mm
Vikt
495 g
ISBN
9789144177236

Till vad har vi identitet? - Migration, etnicitet och funktionsnedsättning

Häftad,  Svenska, 2023-11-28
349
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Identitetsbegreppets betydelse i vår tid, från självuppfattningar till kollektiv sammanhållning, hör ihop med de senaste hundra årens samhällsutveckling. När människor och grupper strävar efter frihet och jämlikhet, erkännande och rättvisa, aktualiseras identitetsfrågor. Men hur ska vi förstå begreppet identitet?

Den här boken presenterar aktuella och historiskt viktiga bidrag till identitetsforskningen. Granskningen utmynnar i en modell som för samman identitetens individuella, interaktiva och samhälleliga manifestationer. Författarna exemplifierar med forskning om migration, etniska minoriteter och funktionsnedsättning. Fördomar och diskriminering utgör kännbara hot mot människors identiteter, men har samtidigt nära samband med generella identitetsprocesser, en idé som ligger till grund för den tankemodell som utvecklas i slutkapitlet.

Boken erbjuder den första översikten på området som utkommit i Sverige under senare år. Den vänder sig till studenter i samhällsvetenskap och humaniora och till professionella inom skola, vård och omsorg som kommer i kontakt med identitetsfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Till vad har vi identitet? - Migration, etnicitet och funktionsnedsättning
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna