Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kvinnor och alkohol
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2012-03-26
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 5 mm
Vikt
180 g
SAB
Vlna,613.81
ISBN
9789147099733
Kvinnor och alkohol : diagnos, riskbruk och beroende (häftad)

Kvinnor och alkohol : diagnos, riskbruk och beroende

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-03-26
187
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Alkoholen har sina fördelar men väger nackdelarna över? Boken Kvinnor och alkohol ger råd om hur vi samtalar med människor om deras livssituation och hur de väljer att hantera sin hälsa. Boken ger en grundläggande kunskap om alkoholens negativa effekter på hälsan både fysisk och psykiskt. Oavsett vilken specialitet man väljer att arbeta inom kommer man att träffa på patienter som har en riskfylld eller skadlig alkoholkonsumtion, vilken kan komma att påverka behandlingsresultatet.

Läs mer
Boken vänder sig till dig som arbetar i vården och är en god hjälp på vägen till ditt personliga sätt att arbeta med dessa frågor.

Om författarna
Åsa Magnusson arbetar som överläkare i psykiatri och forskare inom alkoholområdet med fokus på kvinnors riskbruk och beroende. Hon disputerade 2010 på Karolinska Institutet med avhandlingen "Hazardous alcohol use disorders in women: Characteristics and vulnerability factors" och har även ingått i Socialstyrelsens expertgrupp inom alkohol, graviditet, föräldrar och små barn.
Mona Göransson är legitimerad barnmorska som disputerade 2004 på Karolinska Institutet med avhandlingen "Alcohol consumption during prenancy: How do we separate myth from reality?". Hon har även ingått i Socialstyrelsens expertgrupp inom alkohol, graviditet, föräldrar och små barn.
Avsnittet om unga kvinnor har skrivits av Henriettae Ståhlbrandt som arbetar som läkare och forskare inom alkoholområdet. Hennes disputationsprojekt handlade om alkoholvanor, och hur man kunde minska dessa. Hon har även ingått i Socialstyrelsens expertgrupp inom barn och unga vuxnas alkoholvanor.
Britt Wikander, som har författat avsnittet om tablettberoende, arbetar som psykiater och sektionschef vid Beroendecentrum Stockholm och har mångårig erfarenhet av beroendevård med fokus på tablettberoende.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvinnor och alkohol : diagnos, riskbruk och beroende
  2. +
  3. Riskbruk och missbruk : alkohol - läkemedel - narkotika : uppmärksamma, motivera och behandla inom primärvård, socialtjänst och psykiatri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Riskbruk och missbruk : alkohol - läkemedel - n... av Katarina Johansson, Peter Wirbing (inbunden).

Köp båda 2 för 671 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »