Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Matlagning 1
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2013-08-23
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
243 x 195 x 15 mm
Vikt
681 g
ISBN
9789147107773

Matlagning 1

(7 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-08-23
705
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ett helt nytt läromedel inom ämnet matlagningskunskap
Att laga mat på ett yrkesmässigt sätt kräver kunskaper om såväl moderna som traditionella hantverksmetoder. Men det är inte bara förmågan att tillaga varma och kalla rätter det handlar om. Man måste också kunna planera tillagningen, beräkna mängder, arbeta hygieniskt samt använda olika redskap och maskiner på ett ergonomiskt och säkert sätt.Ett helt nytt läromedel inom ämnet matlagningskunskap
Att laga mat på ett yrkesmässigt sätt kräver kunskaper om såväl moderna som traditionella hantverksmetoder. Men det är inte bara förmågan att tillaga varma och kalla rätter det handlar om. Man måste också kunna planera tillagningen, beräkna mängder, arbeta hygieniskt samt använda olika redskap och maskiner på ett ergonomiskt och säkert sätt.

Läs mer
Utmärkande drag
- Traditionella och moderna metoder
- Instruerande bilder
- Stor receptdel
Matlagning 1 innehåller grunderna i hur arbetet i köket kan organiseras och planeras, kökets redskap, maskiner och annan utrustning samt grundläggande matlagningsmetoder.
Läromedlet är indelat i fyra delar:
- Organisation, planering och utrustning
- Varmkök
- Kallkök
- Recept
I slutet av boken finns en ordlista med termer som används inom ämnet. Boken är illustrerad med tydliga instruerande fotografier som är till stor hjälp för läsaren. I de olika kapitlen finns uppgifter av utredande karaktär som gör att man praktiskt får tillämpa de teoretiska delarna. Uppgifterna ger dels en förståelse för vad som händer vid matlagning och dels vilka ekonomiska konsekvenser olika tillagningsmetoder ger.
Läromedlet är skrivet för kursen med samma namn på restaurang- och livsmedelsprogrammet.
Boken vann Svenska Publishing-Priset 2014 i kategorin läromedel.

Om författarna
Helen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.

All fakta inom de olika områdena beskrivs tydligt med förklaringar, definitioner och med frågor och svar som ger boken en tydlig och pedagogisk inriktning.
Charlotte Berglund, Bibliotekstjänst 14102202
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Matlagning 1
 2. +
 3. Hygien med egenkontroll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hygien med egenkontroll av Peter Hylmö (häftad).

Köp båda 2 för 1254 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Matlagning 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok

  Bra o lärorik bok. Många bra recept. En bok som rekommenderas starkt. Jättenöjd med den. Barnen tycker om att titta i den

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Helen Westblom Jonsson

 • Livsmedels- och näringskunskap

  Helen Westblom Jonsson

  Livsmedel- och näringskunskap är ett kursläromedel för gymnasiets yrkesprogram Restaurang- och livsmedelsprogrammet som ger grundläggande kunskaper om våra livsmedel och hur de ska hanteras, förvaras och tillagas för att på bästa sätt bevara smak ...