Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2017-09-19
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
242 x 170 x 15 mm
Vikt
458 g
SAB
362.1,Vna
ISBN
9789147113279

Grundläggande folkhälsovetenskap

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-09-19
549
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Folkhälsoarbete förutsätter gedigna kunskaper om hur man kan påverka de levnadsförhållanden som har betydelse för folkhälsan. Utbildning inom folkhälsovetenskap spelar också en stor roll för att folkhälsoarbetet ska kunna bedrivas på ett framgångsrikt sätt. Grundläggande folkhälsovetenskap ger dig dessa kunskaper!

Boken bygger på den värdegrund som genomsyrar Förenta Nationernas strategi för en hållbar utveckling liksom på de elva målområdena för folkhälsa som enhälligt beslutats av Sveriges riksdag. Den belyser metoder för ett tvärsektoriellt folkhälsoarbete med fokus på hälsofrämjande insatser på olika nivåer, och den är strukturerad efter förekomst, effekt och förändringsmöjligheter.

Denna fjärde upplaga av Grundläggande folkhälsovetenskap har bland annat kompletterats med avsnitt om jämlikhet i hälsa, kopplingen mellan migration och folkhälsa samt olika aktörers roll i folkhälsoarbetet.

Boken är avsedd för utbildningar på högskolenivå för folkhälsovetare, sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, läkare och lärare liksom för utbildning inom sociologi och miljövetenskap.

Om författarna
Kristina Pellmer Wramner är samhällsplanerare och har disputerat i medicinsk vetenskap med inriktning mot hälsofrämjande arbete. Hon har innan pensioneringen arbetat som folkhälsoplanerare inom primärvården i Skaraborgs läns landsting, samt varit universitetslektor i folkhälsovetenskap vid Mälardalens högskola.
Håkan Wramner är folkhälsovetare och utredare med erfarenhet av styrning och utveckling inom både hälso- och sjukvård och socialtjänst samt har flerårig erfarenhet som beställare av hälso- och sjukvård och hälsofrämjande och förebyggande insatser.

Bengt Wramner är legitimerad läkare och har disputerat inom medicinsk vetenskap med inriktning mot epidemiologi. Han var under flera år, fram till pensioneringen, universitetslektor i folkhälsovetenskap vid Karolinska Institutet och Mälardalens högskola. Under åren 1999-2012 var han även ordförande för det nationella nätverket "Konsortiet för akademisk folkhälsoutbildning".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grundläggande folkhälsovetenskap
 2. +
 3. Människokroppen : fysiologi och anatomi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Människokroppen : fysiologi och anatomi av Egil Haug, Jan G Bjålie, Olav Sand, Øysten V Sjaastad (inbunden).

Köp båda 2 för 1838 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Grundläggande folkhälsovetenskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fel tryckt
  :(, 6 oktober 2017

  Boken var i princip förstörd pga dåligt packning och däremot var det massa fläckar på insidan, kommer förmodligen inte kunna sälja den vidare efter skolan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Beroende och droger : förekomst, effekter, förändringsmöjligheter

  Bengt Wramner, Kristina Pellmer, Charlotta Hellström

  Tobak, alkohol, narkotika, dopning och riskabla spelvanor spelar stor roll för befolkningens hälsa. Dessa fem folkhälsofrågor utgör ett eget målområde i riksdagsbesluten under 2000-talet om mål för folkhälsan. Dessa folkhälsoproblem belyses i boke...