Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2019-07-03
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 149 x 15 mm
Vikt
368 g
SAB
Em
ISBN
9789147127771
Skolpolitik : från riksdagshus till klassrum (häftad)

Skolpolitik : från riksdagshus till klassrum

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2019-07-03
423
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skolpolitik : från riksdagshus till klassrum Kan levereras innan julafton
Varför ser skolan ut som den gör? Vilka aktörer försöker påverka de politiska besluten om skolan? Vad vill de olika aktörerna och hur för de fram sina krav?

Den här boken skildrar det politiska spelet om skolan. En viktig utgångspunkt är att skolpolitiken inte bara handlar om politiska beslut i riksdag och regering utan också om lärares och rektorers dagliga gärningar i skolan. Skolpolitiken formas på olika nivåer i skolsystemet. Lärare och rektorer är nyckelaktörer i dessa processer.

Fokus ligger på fyra skolpolitiska huvudfrågor - skolans styrning och organisation, skolans uppdrag, lärares och rektorers arbete samt granskningen av skolans verksamhet - och de spänningar, konflikter och allianser som finns mellan olika skolpolitiska aktörer i de här frågorna.

I den tredje upplagan har författarna reviderat samtliga kapitel och uppdaterat innehållet utifrån de senaste årens skolpolitiska beslut. Den tredje upplagan innehåller dessutom nya avsnitt om förändringar i skolpolitisk inriktning under de senaste mandatperioderna.

Boken vänder sig till studenter på lärar- och rektorsutbildningar, verksamma rektorer och lärare, men också andra läsare med intresse för skolpolitik.

Om författarna
Maria Jarl är filosofie doktor i statsvetenskap och universitetslektor i utbildningsvetenskap, Göteborgs universitet. Linda Rönnberg är docent i statsvetenskap och universitetslektor i tillämpad utbildningsvetenskap, Umeå universitet.

Sagt om boken
"Under de tre senaste decennierna har svenskt skolväsende genomgått en rad omfattande reformer. I boken Skolpolitik ges en värdefull beskrivning utifrån ett politologiskt perspektiv. Det är ett väl genomfört och intressant arbete som presenteras och som bör få en plats i pedagogikundervisningen" Ulf P. Lundgren, professor emeritus, Uppsala universitet, Skolverkets förste generaldirektör.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolpolitik : från riksdagshus till klassrum
  2. +
  3. Skolledning som undervisningens metapraktik - Aktörer,  strukturer och idéer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skolledning som undervisningens metapraktik - A... av Pär Larsson, Jan Löwstedt (häftad).

Köp båda 2 för 804 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna