Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
131
Utgivningsdatum
2020-08-17
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
183 g
SAB
Ohae
ISBN
9789147140282

Bättre hälsa på arbetsplatsen : om arbetsmiljöekonomi, produktivitet och arbetsmiljöstyrning

Häftad,  Svenska, 2020-08-17
419
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Författarna ger här organisationer oavsett inriktning ett ramverk för att kunna arbeta med arbetsmiljöstyrning. I ramverket integreras de centrala styrprocesserna som strategier och mål med stödprocesser som information, organisation, ansvar och belöningar samt en interaktiv kommunikation och ständig utvärdering.

Det är ett grundläggande synsätt på arbetsplatshälsa som är avgörande för en lyckad integrering. Arbetsmiljö får inte isoleras. För att konkretisera ramverket använder författarna tre olika typer av organisationer som exempel.

Boken beskriver även vad forskningen säger om vad arbetsmiljön betyder för produktiviteten och lönsamheten. Författarna hänvisar till studier som påvisar behovet av adekvata åtgärder, som justeringar av arbetsmiljö, arbetsuppgifter, utrustning och ledning, för att reducera produktivitetsförluster som konsekvens av bristande hälsa eller arbetsmiljö.

Boken vänder sig till alla som kan påverka arbetsplatshälsan och arbetsmiljön inom såväl privata som offentliga organisationer. Dit hör chefer, hälsovårdsspecialister, skyddsombud men också politiker och finansiärer liksom studenter med inriktning på arbetsplatshälsa och arbetsmiljöfrågor.

Om författarna
Ulf Johanson är professor emeritus i företagsekonomi knuten till Institutet för miljömedicin på Karolinska Institutet.

Emmanuel Aboagye är med.dr i medicinsk vetenskap och är forskare vid Institutet för miljömedicin på Karolinska Institutet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bättre hälsa på arbetsplatsen : om arbetsmiljöekonomi, produktivitet och arbetsmiljöstyrning
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 668 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Integrerad verksamhetsstyrning

  Ulf Johanson, Matti Skoog

  Den traditionella ekonomistyrningen behöver vidgas till Integrerad verksamhetsstyrning! Mätning, kontroll och ordning och reda är viktigt, men den integrerade verksamhetsstyrningens primära roll är av kommunikativ och pedagogisk art. Det vill säga...

 • Ansvarsfull verksamhetsstyrning

  Roland Almkvist, Mikael Holmgren Caicedo, Ulf Johanson, Maria Mårtensson

  Styrning - vad är det? Är det kontroll och inskränkning i människors frihet och värdighet? Är det att skapa ordning och reda? Är det ett neutralt verktyg för att följa regler och beslut? Positivt eller negativt - i vilket fall som helst handlar st...