Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Flerspråkiga barns villkor i förskolan
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2023-03-27
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 8 mm
Vikt
167 g
SAB
Eabf.02
ISBN
9789147148370

Flerspråkiga barns villkor i förskolan : lärande av och på ett andra språk

Häftad,  Svenska, 2023-03-27
297
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna andra upplaga av Flerspråkiga barns villkor i förskolan belyser hur förskolan som en utbildningsinstitution kan stärka en språkutveckling som är funktionell för barn som växer upp i ett globalt samhälle. I boken teoretiseras undervisning för språklärande i dagens komplexa språkekologier. Samverkan mellan hem och förskola betraktas som en del av sådan undervisning. Vidare resoneras specifikt kring hur flera språk i undervisning kan framträda i svensk förskoleutbildning. Boken illustrerar också hur kompetensutbildning och utvecklingsprojekt i förskolan har bidragit till sådan undervisning.

Flerspråkiga barns villkor i förskolan riktar sig till studenter och yrkesverksamma inom förskolan, men också till föräldrar med barn i förskoleverksamhet och andra som är intresserade av flerspråkighet och lärande.

Om författaren:
Anne Kultti är docent i pedagogik vid Göteborgs universitet. Hennes forskning handlar om jämlika lärandemöjligheter i förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flerspråkiga barns villkor i förskolan : lärande av och på ett andra språk
 2. +
 3. Språket hos enspråkiga och flerspråkiga barn : utveckling och svårigheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språket hos enspråkiga och flerspråkiga barn : ... av Ulrika Nettelbladt, Eva-Kristina Salameh (häftad).

Köp båda 2 för 682 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anne Kultti

 • Undervisning i flerspråkig förskola

  Heidi Harju-Luukkainen, Anne Kultti

  Förskolan i Norden har på relativt kort tid förändrats från en enspråkig till en flerspråkig miljö. Utmaningen ligger i att göra flera språk till en tillgång i verksamheten och till redskap för alla barns lärande. I boken Undervisning i flerspråki...

 • Barns rätt till rötter och fötter : berättande för samverkan i mångfaldens förskola

  Anne Kultti, Niklas Pramling

  Barns rätt till rötter och fötter belyser hur samverkan mellan förskolan och hemmet kan utformas för att skapa goda utvecklingsmöjligheter för alla barn i förskolan. Huvudsyftet med boken är att visa hur man kan främja flerspråkiga barns lärandemö...