Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2023-01-16
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Barns och ungas rättigheter i utbildning, 3 uppl
Dimensioner
210 x 148 x 20 mm
Vikt
314 g
SAB
Em,Oc
ISBN
9789151108933

Barns och ungas rättigheter i utbildning

Häftad,  Svenska, 2023-01-16
375
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Att arbeta med mänskliga rättigheter är ett svårt men spännande uppdrag för förskollärare och lärare. I arbetet behöver kunskaper om rättigheter förenas med respekt för barn och unga som fullvärdiga människor och innehavare av rättigheter. Dessutom behövs en didaktisk insikt om vad utbildning för mänskliga rättigheter innebär.

BARNS OCH UNGAS RÄTTIGHETER I UTBILDNING ger en bred grund för att utveckla de kunskaper och den kompetens som man behöver för pedagogiskt arbete med rättigheter. Författarna presenterar begrepp, tankemodeller och perspektiv från olika vetenskapliga traditioner. Dessa kan användas som inspiration och verktyg i förskolans och skolans arbete med barns och ungas mänskliga rättigheter. I boken behandlas barndoms- och ungdomsforskning, mänskliga rättigheter, FN:s konvention om barnets rättigheter och svensk barnrättspolitik. Särskild uppmärksamhet ägnas åt utbildningsmiljöns betydelse för barns och ungas rättighetslärande, och vad utbildning om, i och genom rättigheter behöver innehålla och hur den kan utföras. Denna tredje upplaga av boken har uppdaterats utifrån den nya läroplanen för grundskolan, Lgr22.

Boken vänder sig till alla som utbildar sig för pedagogiskt arbete i förskolan, grundskolan och gymnasieskolan, och till dem som redan arbetar där. Boken riktar sig också till skolledare och till rektorsutbildningen, då ledarna i förskolan och skolan har en viktig roll i arbetet med rättigheter.

Ann Quennerstedt är professor i pedagogik vid Örebro universitet.

Nina Thelander är lektor i pedagogiskt arbete vid Karlstads universitet.

Solveig Hägglund är professor emerita i pedagogik vid Karlstads universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barns och ungas rättigheter i utbildning
  2. +
  3. Klass, etnicitet och kön - En introduktion för lärare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klass, etnicitet och kön - En introduktion för ... av Fredrik Zimmerman (häftad).

Köp båda 2 för 682 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna