Brödberoende - Hur vetet gör dig fet och skadar din hälsa, reviderad upplag (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2014-01-31
Upplaga
2
Förlag
Optimal Förlag
Översättare
Katarina Wikholm, Per Wikholm
Originaltitel
Wheat Belly
Medarbetare
Reimers, Carl (form)
Dimensioner
210 x 140 x 22 mm
Vikt
502 g
ISBN
9789163610400
Brödberoende - Hur vetet gör dig fet och skadar din hälsa, reviderad upplag (häftad)

Brödberoende - Hur vetet gör dig fet och skadar din hälsa, reviderad upplag

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-01-31

Slutsåld

Två brödskivor höjer ditt blodsocker mer än två matskedar sockerWilliam Davis amerikanska erfarenheter påminner om Annika Dahlqvists och Andreas Eenfeldts svenska. I kontakterna med patienterna har insikten växt om att traditionella kostråd inte fungerar. Dr Davis kostråd ligger mycket nära LCHF och innebär ett totalt uteslutande av veteprodukter och alla andra glutenrika spannmål, liksom allt tillsatt socker. Han skriver mycket underhållande och pedagogiskt för en allmän publik.

Brödberoende är en viktig bok i den svenska kostdebatten. Den förklarar varför spannmålsprodukter i allmänhet och vete i synnerhet är negativa för hälsan, sett ur ett brett hälsoperspektiv. Boken är mycket väl underbygd med vetenskapliga referenser till varje påstående. Den förklarar på ett trovärdigt sätt i varför LCHF-kosten lindrar eller botar så många sjukdomar. Brödberoendet beror på att vissa glutenproteinerna gliadinerna stimulerar hjärnans belöningscentrum och triggar oss att överäta.

Davis berättar om vetets historia. Dagens hybridiserade dvärgvete har helt andra egenskaper än det vete som din mormor åt. Genom genetiska manipulationer har nya varianter av gluten-proteinet uppstått, vilket kan vara förklaringen till varför glutenintoleransen har ökat så explosionsartat världen över.

I USA etablerades Brödberoende (Wheat Belly) direkt på New York Tims bestsellerlista och har fortsatt att vara en storsäljande hälsobok under hela hösten.

"Jag tror att detta blir årets viktigaste hälsobok, och alla anhängare av LCHF och paleolitisk kost måste nu ta till sig begreppet vete-fritt."

Jimmy Moore, USA:s största Low Carb-bloggare:
livinlavidalowcarb.com

"Jag kan inte rekommendera denna fantastiska bok tillräckligt varmt nog. Wheat Belly är ett måste i biblioteket för varje seriös lågkolydratare, ja alla som är intresserade av hälsofrågor."

Dr Michael Eades,
författare till bestsellern Protein Power

Dr William Davis
är hjärtläkare från Milwaukee, Wisconsin. Han är grundare av Track Your Plack, ett förebyggande hälsoprogram för hjärtpatienter. Fler än 80 procent av de patienter som han möter lider av förstadier till eller fullt utvecklad diabetes.
wheatbellyblog.com
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Brödberoende - Hur vetet gör dig fet och skadar din hälsa, reviderad upplag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Brödberonde
  Karin Larsson, 16 april 2015

  Första halvan är jätteintressant, sedan blir det bara upprepningar och för mycket "halleluja". I slutändan så uppfyller inte boken riktigt vad den lovar som information om "brödberoende" utan blir ännu en bok i raden av alla dem som förespråkar LCHF-diet.

 2. Mycket läsvärd bok

  Boken var lite rolig av och till och författaren skriver om olika nya studier som är gjorda angående hur kolhydrater påverkar kroppen. Det är bra att han tar upp olika patientfall som han har haft under åren har arbetat som läkare och hur man har förändrat vetet genom genmodifiering.

 3. läs värd
  Yvonne , 1 april 2014

  Har inte hunnit läsa ut den än.Men den fångade mitt intresse direkt super intressant och tänkvärd hittills!

  ekommenderar den! så köp och läs.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av William Davis