Segelsport i brytningstid sedd via Gunnar Mellgrens ritstift (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
560
Utgivningsdatum
2016-05-28
Upplaga
1
Förlag
Gaff Yacht Society's stiftelse
Originaltitel
Segelsport i brytningstid sedd via Gunnar Mellgren ritstift
Dimensioner
302 x 225 x 45 mm
Vikt
2560 g
ISBN
9789163702556

Segelsport i brytningstid sedd via Gunnar Mellgrens ritstift

(6 röster)
Inbunden,  Svenska, 2016-05-28
673
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det har länge saknats ett riktigt väl genomarbetat verk om svensk segelsports tidiga utveckling. Nu har äntligen denna del av seglingshistorien dokumenterats i boken "Segelsport i brytningstid - sedd via Gunnar Mellgrens ritstift".
Boken ges ut av Gaff Yacht Societys stiftelse och är ett riktigt praktverk på 560 sidor med 1100 foton och ritningar varav en överväldigande majoritet aldrig har publicerats tidigare.
Boken är en hart när outsinlig källa till information om vad som hänt inom svensk segelsport under 1800-talet och tidigt 1900-tal och kommer att bli standardverket om svensk segling för denna period. Boken ger dessutom en förklaring till varför våra moderna segelbåtar ser ut som de gör!
Praktverket behandlar allt från de första stapplande stegen under första halvan av 1800-talet till skärgårdskryssarregeln introducerades 1908. Stora delar av boken behandlar Gunnar Mellgrens konstruktioner. En svensk konstruktör som låg i framkant när det gällde att utnyttja material och mätregler för att skapa de snabbaste kappseglingsbåtar man dittills hade sett och hans konstruktioner dominerade kappseglingarna framförallt på västkusten.
Ni kan dessutom läsa om andra kända båtar, seglare, kappseglingar och hur segelsporten utvecklades i vårt land. Det finns biografier över de då verksamma konstruktörerna, en utförlig bibliografi över svensk och nordisk seglingslitteratur och ett omfattande båtregister. Och mycket mer!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Segelsport i brytningstid sedd via Gunnar Mellgrens ritstift
  2. +
  3. SIGNERAD - Fotbollsresan - signerad av Erik Niva och Linn Nordström

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD - Fotbollsresan - signerad av Erik Niv... av Erik Niva, Linn Nordström (kartonnage).

Köp båda 2 för 932 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna