Vägen tillbaka : behandling av barn med uppgivenhetssyndrom (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
115
Utgivningsdatum
2016-06-01
Förlag
Gryning Vård
Dimensioner
226 x 154 x 14 mm
Vikt
353 g
SAB
Vl
ISBN
9789163915871
Vägen tillbaka : behandling av barn med uppgivenhetssyndrom (kartonnage)

Vägen tillbaka : behandling av barn med uppgivenhetssyndrom

Kartonnage Svenska, 2016-06-01
407
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vägen tillbaka är en bok om barn med uppgivenhetssyndrom och om hur ett miljöterapeutiskt arbete kan utformas för denna målgrupp. Här beskrivs en behandlingsmetod som visat sig framgångsrik i arbetet med dessa barn. Metoden är utvecklad på Grynings barn- och familjeenhet Solsidan där en av författarna har handlett under flera år. Inför arbetet med denna skrift har också delar av personalgruppen intervjuats i syfte att kunna levandegöra det behandlande arbetet.
Till vår hjälp har vi tagit Tanja och hennes föräldrar och småbröder. En fiktiv familj som får hjälpa oss till förståelse för hur barn påverkas av att leva i våldsamma livsmiljöer. När barn bevittnat och/eller själva utsatts för psykiskt, fysiskt och sexuellt våld, kan detta få ödesdigra konsekvenser för barnens psykiska hälsa, något som kommer visa sig i processbeskrivningen. Boken vänder sig i första hand till dem som i sitt arbete kommer i kontakt med uppgivna barn och deras familjer, men även till andra med intresse av uppgivenhet hos traumatiserade barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägen tillbaka : behandling av barn med uppgivenhetssyndrom
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 636 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Internredovisning : grunder och tillämpningar

    Micael Jönsson, Elin K Funck

    Alla organisationer, oavsett bransch eller inriktning har behov av information för intern styrning. Även om informationsbehovet skiljer sig åt kan informationshanteringen uttryckas som en årlig process i form av planering, genomförande, uppföljnin...