Den dolda handen : hur Kinas kommunistiska parti underminerar västliga demokratier och omformar världen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
516
Utgivningsdatum
2020-12-03
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Joel Nordqvist
Dimensioner
215 x 139 x 40 mm
Vikt
860 g
SAB
Op
ISBN
9789171736123
Den dolda handen : hur Kinas kommunistiska parti underminerar västliga demokratier och omformar världen (kartonnage)

Den dolda handen : hur Kinas kommunistiska parti underminerar västliga demokratier och omformar världen

Kartonnage Svenska, 2020-12-03
239
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Hotet från det kinesiska kommunistpartiet inverkar på alla människors rätt att leva utan fruktan. Många kineser som lever i Väst utgör tillsammans med tibetaner, uigurer, Falun Gong-utövare och Hongkongs demokrati aktivister måltavlor för kommunistpartiets förtryck och lever i ständigt fruktan. Regeringar, akademiska institutioner och näringslivschefer vill inte stöta sig med Peking av rädsla för att bli ekonomiskt straffade. Denna rädsla är smittsam och giftig. Den får inte bli normaliserad och accepterad som det pris länder måste betala för välstånd."

Det kinesiska kommunistpartiet arbetar idag oförtrutet med att omforma världen efter sin egen avbild. Partiet är inte intresserat av någon demokrati. Det ser endast en bitter ideologisk kamp med Väst och delar in världen i dem som kan vinnas över och dem som är fiender. Många politiska eliter och företagsledare har vunnits över till den kinesiska sidan, andra står och vacklar. Genom sin enorma ekonomiska makt och sitt arbete i det fördolda för att vinna inflytande lyckas Kina försvaga globala institutioner, aggressivt angripa enskilda företag och hota yttrandefriheten inom kultursfären och den akademiska världen. Samtidigt är säkerhetstjänster i Väst oroade över intrången i olika kommunikationsnät. På basis av ett minutiöst forskningsarbete blottlägger filosofen Clive Hamilton och sinologen Mareike Ohlberg i denna bok det kinesiska kommunistpartiets undergrävande verksamhet och det hot den utgör mot demokratin.

Clive Hamilton är professor i Public Ethics vid Charles Sturt University i Canberra. Han är också en känd klimatdebattör och har bland annat skrivit Den trotsiga jorden. Människans öde i antropocen, som Daidalos gav ut 2019. 2018 publicerades hans bok "Silent Invasion. China's influence in Australia" som rönte stor uppmärksamhet.

Mareike Ohlberg är expert på kinesisk propaganda riktad mot utlandet och tog sin doktorsgrad vid universitetet i Heidelberg. Hon är senior fellow vid Asien-programmet vid GMF (The German Marshall Fund of the United States).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den dolda handen : hur Kinas kommunistiska parti underminerar västliga demokratier och omformar världen
  2. +
  3. Homo Deus : en kort historik över morgondagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Homo Deus : en kort historik över morgondagen av Yuval Noah Harari (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 540 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna