Om kampen mot skattefusk : i första hand avseende kontantbranscherna (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
84
Utgivningsdatum
2014-08-13
Upplaga
1
Förlag
Jure Förlag
Medarbetare
Selander, Tina (form)
Dimensioner
240 x 165 x 6 mm
Vikt
169 g
SAB
Qafba
ISBN
9789172235779
Om kampen mot skattefusk : i första hand avseende kontantbranscherna (häftad)

Om kampen mot skattefusk : i första hand avseende kontantbranscherna

Häftad Svenska, 2014-08-13
139
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I denna nyskrivna bok belyser författarna centrala möjligheter och svårigheter avseende motverkande av skattefusk, med fokus på näringsverksamhet och då särskilt på de s.k. kontantbranscherna.

Perspektivet i boken är i första hand rättsligt, men här finns också betydande tvärvetenskapliga inslag. Såväl nuvarande skatteregler och skattekontroll som möjlig framtida inriktning på skattekontrollen och på de materiella och processuella skattereglerna diskuteras. Målet med framställningen är att ge en överblick över centrala spörsmål och dilemman rörande skattebrottsbekämpning, att ge några förslag inom området samt att stimulera till debatt.

Boken kan användas inom t.ex. juridisk och kriminologisk utbildning.

Jan Kellgren är jur.dr. i finansrätt och docent i affärsrätt vid Linköpings universitet, där han är forskningsledare för ämnet affärsrätt. Han har publicerat en rad vetenskapliga arbeten om bl.a. företagsbeskattning och redovisningsrätt och han undervisar i skatterätt, redovisningsrätt och associationsrätt.

Emilia Rosenlöf har en masterexamen i affärsjuridik från Linköpings universitet. Hennes masteruppsats berör problemet med skatteundandraganden i kontantbranscherna. Efter avslutade studier anställdes hon av Motala kommun.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om kampen mot skattefusk : i första hand avseende kontantbranscherna
  2. +
  3. Polishandboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Polishandboken av Andreas Elmebo, Fredrik Kärrholm, Fernando Cisternas (häftad).

Köp båda 2 för 781 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »