No Bull : hur internet och 24-timmarssamhället fick energidrycken att flyga (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2014-10-22
Upplaga
1
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Medarbetare
Johansson, Ola (form)
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
351 g
SAB
Pmbaa
ISBN
9789172241916
No Bull : hur internet och 24-timmarssamhället fick energidrycken att flyga (häftad)

No Bull : hur internet och 24-timmarssamhället fick energidrycken att flyga

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-10-22
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
På knappt tre decennier har den moderna energidrycken vuxit till att bli en miljardindustri, en egen nisch som har fått de stora bryggerierna att följa efter.
Succén möjliggörs bland annat genom en ovanlig kombination av bredd och precisering i målgruppsvalet. Samtidigt som målgruppen inkluderar såväl barn, ungdomar och vuxna preciseras de bland annat såsom action- och idrottsstjärnor, börsmäklare, dj:s, gejmare, motionärer, restauranganställda, studenter, yrkeschaufförer och vanliga bilister.
Men energidryckerna saknar inte motståndare. Många hävdar att dryckerna bidrar till att barn drabbas av adhd-liknande beteenden, sömnstörningar, fetma och dåliga tänder, men också att dryckerna förorsakar olyckor och plötsliga dödsfall.
No Bull berättar tankeväckande och initierat om hur de stora samhällsförändringarna med nya villkor på arbetsmarknaden, internet och framväxten av 24-timmarssamhället, banar vägen för energidrycker, genom ett ökat behov av att snabbt kunna skifta från fritid till arbete, från vila till prestation.
André Persson, pr-konsult och författare till boken Godis åt folket, har i sin andra bok om livsmedelsindustrin, nu skrivit den första stora undersökande reportageboken om energidrycker. I den har han beslutat sig för att ta reda på vad det är som gör dryckerna så populära.
Han har sökt upp Red Bulls grundare, Dietrich Mateschitz, talat med före detta anställda i industrin, besökt nattklubbar, skidorter, action- och sportevenemang över hela världen. Han har talat med myndigheter, forskare, politiker och konsumenter för att ta reda på vad det är som gör dryckerna så populära och impopulära.
No Bull är boken som visar hur den urgamla myten om den magiska drycken i allra högsta grad lever i dagens datoriserade och teknikintensiva samhälle. Det här är berättelsen om hur en koffeinberikad läsk får oss att tro att det är den som är förutsättningen för att vi skall klara oss i en högteknologisk värld. No Bull är boken som gör upp med energidrycksmyten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. No Bull : hur internet och 24-timmarssamhället fick energidrycken att flyga
 2. +
 3. Preppa mat : allt du behöver veta om livsmedel i kristider

De som köpt den här boken har ofta också köpt Preppa mat : allt du behöver veta om livsmedel ... av Niklas Kämpargård (inbunden).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av No Bull : hur internet och 24-timmarssamhället fick energidrycken att flyga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Initierad och roande. Definitivt No Bull!
  Arne Mats Erik Weinz, 27 juni 2019

  Boken berättar storyn om hur Red Bull-imperiet byggts upp från ingenting till en mångmiljard-industri som inte skyr några medel för att erövra nya marknadsandelar. Boken innehåller en oerhörd mängd avslöjande och skrämmande information denna energidrycks skadliga effekter på konsumenternas hälsa och psyke, vilket givetvis mörkas och förnekas av Red Bull.

  No Bull är mycket intressant läsning för unga marknadsförare och PR-konsulter med ambitioner, eftersom berättelsen är rena läroboke... Läs hela recensionen

 2. Läs och bli engagerad
  T Belin, 15 november 2014

  Vem har inte funderat på fenomenet Red Bull och energidrycker? Här finns svaren och mycket mer. Boken och författaren har helt klart lyckats att kombinera en underhållande och lättläst ton med underbyggd fakta och uttalanden från sakkunnig expertis om detta konstruerade behovet av energidrycker och inte minst risken för skador på unga som omedvetet luras in i att överkonsumera energidrycker.

 3. Inspirerad och angelägen reportagebok
  Bossanova, 10 november 2014

  Viktig, aktuell och spännande läsning. Inspirerad och fartfylld prosa. Ger mycket fakta och inblickar i mindre belysta världar och berättar på ett originellt sätt historien om Red Bulls makalösa framgång.
  Samtidigt testas läsaren med frågan hur jag ska agera, tror jag på dessa trolldryckers löften eller inte?

 4. Ett måste för alla föräldrar!
  Tomas Cedermark, 9 november 2014

  En mycket intressant, välskriven bok som jag tycker föräldrar och ungdomar borde läsa. Skulle bli mycket brydd om mina barn överkonsumerade energidrycker. Läs och lär.

 5. No Bull indeed - läs den!
  Christofer Svanberg, 9 november 2014

  Den här boken är klockren! Red Bull har en del att förklara tycker jag. Äntligen någon som adresserar frågan om energidrycker och hälsa. Konstigt att det har tagit så lång tid för denna frågan att bli skriven om.

  Författaren har gjort sin research grundligt och skriver riktigt bra. Jag rekommenderar den verkligen! Tror denna fråga kommer bli debatterad!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av André Persson