Så talade Zarathustra : en bok för alla och ingen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kultura
Antal sidor
429
Utgivningsdatum
2014-05-12
Förlag
H:ström Text & Kultur
Översättare
Nikanor Teratologen
Originaltitel
Also sprach Zarathustra
Dimensioner
220 x 150 x 28 mm
Vikt
680 g
SAB
Dbc-f.46
ISBN
9789173272025
Så talade Zarathustra : en bok för alla och ingen (häftad)

Så talade Zarathustra : en bok för alla och ingen

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-05-12
179
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Ny, modern översättning. Friedrich Nietzsche (1844-1900) är en av de mest revolutionära och subversiva filosoferna i västerländskt tänkande, och Så talade Zarathustra, som utkom 1883-1885, är ett av hans mest kända och inflytelserika verk.

Zarathustra kliver här ned från bergen för att berätta för världen att Gud är död och att övermänniskan, det mänskliga förkroppsligandet av det gudomliga, är guds arvtagare. I och med detta måste människan göra upp med sina illusioner och förljugna moral, förkasta sina fördomar och övervinna även själva Människan.

Med intensitet och poetisk briljans argumenterar Friedrich Nietzsche för att meningen med livet inte står att finna i religiositet och ödmjuk underkastelse inför auktoriteten, utan i en stark livskraft: passionerat, k aotiskt och fritt.

Så talade Zarathustra presenteras här i en ny, modern översättning av Nikanor Teratologen. Översättningen kännetecknas av den lätthet, klarhet och ljusnärvaro som Nietzsche själv eftersträvade i sitt monumentala verk. Fil. dr. Anna-Lena Carlsson har skrivit en initierad efterskrift.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Så talade Zarathustra : en bok för alla och ingen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Zarathustra
    Ulf, 3 september 2014

    Svårläst, jag fick läsa den två gånger. Till slut gick det upp för mig att det snarast är att likna vid en dikt eller en diktsamling, inte ett "normalt" filosofiskt verk.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Friedrich Nietzsche