Lasse-Maja : stortjuven som blev författare och legend (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2017-10-12
Förlag
Carlsson
Dimensioner
217 x 160 x 25 mm
Vikt
765 g
SAB
Lz Lasse-Maja
ISBN
9789173318679
Lasse-Maja : stortjuven som blev författare och legend (inbunden)

Lasse-Maja : stortjuven som blev författare och legend

Inbunden Svenska, 2017-10-12
269
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Stortjuven som blev författare och legend

I maj 1823 rymde en fånge från Sveriges mest fruktade fängelse Karlstens fästning. Väl utanför murarna bytte han om till en blå klänning med vita prickar, tog sin packning med pengar och rakdon och försvann. Den beryktade stortjuven Lasse-Maja hade rymt.
Genom sin självbiografi blev torparsonen Lars Larsson Molin, Lasse-Maja, från Ramsberg berömd under sin livstid. Boken om hans äventyr har lästs av generationer och levt vidare genom skådespel, filmer och revyer, men framförallt genom folkliga sägner om hans många skattgömmor. Men i vilken utsträckning stämmer egentligen berättelserna om hur han klädd i kvinnokläder stal från präster, bergsmän, bönder och stadsbor runt om i Mälardalen?
I Lasse-Maja presenterar historieprofessorn Lars Ericson Wolke ny forskning om verklighetens Lasse-Maja. Han undersöker här dråpliga berättelser och tragiska livsöden i det tidiga 1800-talets fattiga Sverige. Vidare sätter han in berättelsen i ett socialhistoriskt och inte minst kriminalhistoriskt perspektiv och berättar tjuvarnas historia.

Lars Ericson Wolke är professor i historia vid Försvarshögskolan, och har skrivit långt över 30 böcker om olika historiska ämnen. Han är en av Sveriges främsta militärhistoriska experter och ledamot av Kungl. Krigsvetenskapsakademien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lasse-Maja : stortjuven som blev författare och legend
  2. +
  3. På stadens skuggsida : människor och brott i Jack The Rippers London

De som köpt den här boken har ofta också köpt På stadens skuggsida : människor och brott i Ja... av Peter K Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lasse-Maja : stortjuven som blev författa...