Ideologi och strategi : svensk politik under 130 år (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
473
Utgivningsdatum
2017-11-10
Förlag
Carlsson
Dimensioner
215 x 165 x 30 mm
Vikt
832 g
SAB
Kc.5,Oc-c
ISBN
9789173318747
Ideologi och strategi : svensk politik under 130 år (inbunden)

Ideologi och strategi : svensk politik under 130 år

Inbunden Svenska, 2017-11-10
299
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
6:e upplagan

Ideologi och strategi handlar om svensk politik under de senaste 100 åren. De viktigaste politiska frågorna analyseras och uppvisar en dramatisk utveckling som vittnar om hur ett fattigt jordbruksland i Europas utkant efter ett tämligen sent uppvaknande snabbt blev ett av världens rikaste och mest industrialiserade länder. Bl.a. hur det regerande högerpartiet vid demokratins genombrott räddade sig från undergång genom att ändra valmetoden, hur den svenska monarkin bestod, hur vänsterns dröm om en långvarig majoritetsregering fick ge vika för minoritetsparlamentarism och koalitionspolitik. Vidare hur socialiseringsplaner ersatts av en banbrytande välfärdspolitik, hur kärnkraften levde vidare och löntagarfonderna avskaffades, hur Sverige motvilligt gick med i EU och fram till att Alliansen bildades.

Både ideologi och strategi har varit avgörande och nödvändiga, men båda förutsätter varandra. Idédebatten är viktig, betonar Lewin. I boken är det främst partiledarnas agerande under 130 år som står i fokus. Först under de senaste åren har vi fått kvinnliga partiledare.

Leif Lewin är professor i Uppsala och har även varit internationellt verksam. Han är kanske den statsvetare som spelat störst roll under de senaste 30, 40 årens vetenskapliga forskning om svensk politik, där hans Ideologi och strategi varit ett mycket viktigt bidrag med sina många upplagor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ideologi och strategi : svensk politik under 130 år
  2. +
  3. Svensk politik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk politik av Olof Petersson (häftad).

Köp båda 2 för 533 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ideologi och strategi : svensk politik un...