1848 : nationalismen föds i ett brinnande Europa (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
515
Utgivningsdatum
2018-09-17
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Simon (form)
Dimensioner
246 x 175 x 30 mm
Vikt
1294 g
SAB
Ka
ISBN
9789173319232

1848 : nationalismen föds i ett brinnande Europa

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-09-17
289
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


Utöver sedvanlig källforskning i litteratur har författarna koncentrerat sig på att hämta fakta ur tidningar, tidskrifter och skönlitteratur från tiden då det begav sig. Därigenom har de kommit närmare de sociala och politiska rörelser, som nationalism och patriotism, som drog fram genom dåtidens Europa.

Läsaren tas med på en resa till Frankrike och de händelser som föregick det drastiska året 1848.Vidare till Tyskland och Österrike, till det grekiska frihetskriget, till Sverige och övriga Norden liksom till de brittiska öarna. Men även till Italien och Ungern. Politiker, författare, provokatörer och kungligheter passerar genom sidorna.

I dag står nationalism för en påtaglig högerrörelse med populistiska inslag, men 1848 stod den snarare för motsatsen. Nationalism var då förknippad med liberalism, demokrati och solidaritet mellanfolken. En hel del gemensamt tankegods fanns med franska revolutionen 1789.

Jan-Gunnar Rosenblad är fil.dr i statsvetenskap, Gundel Söderholm fil.dr i litteraturvetenskap. De är båda bibliotekarier vid Stockholms universitet. Tidigare utgav de den uppmärksammade boken Boerna , en faktabok om dessa invandrare till södra Afrika.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 1848 : nationalismen föds i ett brinnande Europa
  2. +
  3. Kvinnorna, makten, religionen : myterna kring drottning Margareta, Kristina Gyllenstierna, drottning Kristina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnorna, makten, religionen : myterna kring d... av Jan-Gunnar Rosenblad, Gundel Söderholm (inbunden).

Köp båda 2 för 608 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av 1848 : nationalismen föds i ett brinnande Europa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Felstavat
    Per, 13 juni 2021

    Ett intressant ämne, väl värt att belysa. Tills man på förordets första rad hittar Jimmie Åkessons namn felstavat! Vips, så var det förtroendet borta.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna